Πότε τελειώνει η μακάβρια παντομίμα;


Προκαλεί εύλογη ανακούφιση, η εικόνα του συμπαθούς «ψηλού» της Μέσης Ανατολής, Μπασσάρ Αλ Άσσαντ, να επιστρέφει κρατώντας τη παλαιομοδίτικη τσάντα του στο προεδρικό Μέγαρο της Δαμασκού, μετά από δύο μέρες σε ρωσικό καταφύγιο.

Δημήτρης Γιαννόπουλος

Η Αυτοκρατορία των fake news ΜΜΕ της Δύσης στέκεται αμήχανη μπροστά σ’αυτή την εικόνα.

Καταλαβαίνουν πως ο αθυρόστομος παλιάτσος του Λευκού Οίκου με τα πορτοκαλί μαλλιά, τους την έφερε άλλη μια φορά, αφήνοντάς τους με το πυρηνοκίνητο οπλοστάσιο του Χρήματο-πολεμικού Συμπλέγματος στα κρύα του λουτρού.

Επειδή όμως πολλοί μεγαλοδημοσιογράφοι αποφεύγουν να πάρουν θέση απέναντι στο ξεφούσκωμα της εικονικής Συντέλειας του Κόσμου που μαγείρευαν από τις αρχές του μηνός, απομένει στούς ελεύθερους ρεπόρτερ του Διαδικτύου να βγάλουν το φίδι της αλήθειας από την τρύπα.

Τι συνέβη λοιπόν τα ξημερώματα του Σαββάτου;

Όλες οι σοβαρές πληροφορίες που δεν θα δείξουν τα ΜΜΕ συγκλίνουν στο γνωστό σενάριο της ταινίας του Χόλυγουντ, Wag the Dog (1997), που είχε «προφητεύσει» πολλά παραπλήσια σκηνικά κρίσης, όπως του Κοσόβου δύο χρόνια αργότερα.

Αντιγράφοντας την περσινή μακάβρια παντομίμα αντιποίνων, με τα ίδια μάλιστα προσχήματα μιας προβοκάτσιας «χημικού πολέμου», η όλη επιχείρηση «τιμωρίας» του Άσσαντ κατέληξε σε μια σκηνοθετημένη φάρσα χωρίς Δράκο.

Η Αυτοκρατορία του πολεμοχαρούς Βαθέους Κράτους που ελέγχουν «ως ένα βαθμό» οι νεοσυντηρητικοί «γκλομπαλιστές» σε συνεργασία με τα ανυπόληπτα διεθνή ΜΜΕ και τα αριστερόστροφα τσιράκια του Σόρος, έπεσε στην παγίδα της Συμμαχίας των «εθνολαικιστών» Τραμπ-Πούτιν.

Αντί να λάβει την κεφαλή του Άσσαντ επί πίνακι, μαζί με την ισοπέδωση μιας ακόμα «κοσμικής» Αραβικής χώρας, η σκιώδης Αυτοκρατορία εισεπραξε τελικά μόνο ένα ξεροκόμματο ολιγοήμερης (αλλά δαπανηρής) πολεμοκαπηλίας.

Το τρολλάρισμα των fake news στο Twitter πήρε φωτιά το μεσημέρι του Σαββάτου, καθώς τα διεθνή πρακτορεία πιάστηκαν ξανά να εμφανίζουν εικόνες «βομβαρδισμών» από τον Πόλεμο του Κόλπου και της Γιουγκοσλαβίας.

Βλέπετε το Πεντάγωνο δεν μπορούσε να τους δώσει εικόνα από τους «στόχους» που είχαν χτυπήσει τη νύχτα οί πύραυλοι του Τραμπ στη Συρία.

Σύμφωνα με ανεξακρίβωτες πηγές, χτυπήθηκαν μόνο κάποιες εγκαταλελειμμένες βάσεις της... Χεζμπολλάχ στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου.

Μεγαλεπήβολος στόχος της Αυτοκρατορίας στη Συρία ήταν να βάλει χέρι στα πετρέλαια που ανακάλυψε πρόσφατα στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν η περιβόητη εταιρεία Genie, με σκοπό να ανασυγκροτήσει έτσι υπό τον απόλυτο έλεγχό της το δίκτυο των ενεργειακών αγωγών της ευρύτερης Ευρασιατικής περιοχής, παρακάμπτοντας τελείως Ρωσία και Τουρκία.

Για τρίτη φορά όμως, μέσα σ’ένα χρόνο, ο «τρελός» του Λευκού Οίκου και ο Τσάρος των «εθνολαϊκιστών», τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια των νεοσυντηρητικών του Μπους και του Μπόλτον, της διεθνιστικής δεξιοαριστεράς της Χίλαρι, της CIA και του Σόρος.

Στην ίδια ετερόκλητη Συμμαχία του Κακού, λέγεται πως είχε μάλλον προστρέξει και το κακέκτυπο της Θάτσερ, η Τερέζα Μαίη, η οποία είχε καταγγελθεί ευθέως από τους Ρώσους πως ήταν υπεύθυνη για τη στημένη υπόθεση Σκριπάλ.

Η δήλωση του Τραμπ πως οι ΗΠΑ δεν έχουν σκοπό να παραμείνουν επ’ αόριστον στη Συρία και πως «η μοίρα της Μέσης Ανατολής βρίσκεται στα χέρια των λαών της», προκάλεσε έντονη ανησυχία στο Τέλ Αβίβ, όπου ανώτερος αξιωματούχος του Ισραηλινού υπουργείου Άμυνας, δήλωσε πως «η σύντομη εκτέλεση της επιχείρησης στη Συρία, θα επιτρέψει στους Αμερικανούς να πουν ότι έκαναν αυτό που έπρεπε και μπορούν πλέον να αποχωρήσουν, αφήνοντας του Ισραηλινούς μόνους να αντιμετωπίσουν την απειλή του Ιράν πιο κοντά στα σύνορά τους.»

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια, πως το παγκόσμιο Βαθύ Κράτος έχασε τον πόλεμο.

Αλλά η συνέχιση της προβοκάτσιας θα είναι πολύ πιο δύσκολη ως μέσο εκβιασμού των ΗΠΑ για να αστυνομεύουν τη Μέση Ανατολή

Απλώς, το Βαθύ Κράτος πιάστηκε στη φάκα των υποδεεστέρων (σε εξοπλισμό θερμού και ψυχολογικού πολέμου) αντιπάλων του, για να αποκαλύψει μερικά από τα «κρυφά χαρτιά», με τα οποία προετοίμαζε από καιρό το Μεγάλο Χτύπημα στη Συρία.

Μήνες εργώδους προετοιμασίας για πολύχρονο μακελειό κατέληξε στη ρίψη μερικών πανάκριβων βεγγαλικών.

Τα καμμένα πλέον χαρτιά της Αυτοκρατορίας, δηλαδή τα ερείσματα των «γερακιών» της παγκοσμιοποίησης αναμένεται να ξηλωθούν σιωπηρά από τις επιτελικές τους θέσεις, όχι μόνο στο Λευκό Οίκο αλλά και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μέχρι τον επόμενο γύρο της Αντιπαράθεσης.

Ως τότε, η ψυχραιμία και επιφυλακή των φιλειρηνικών εθνών και λαών ίσως προλάβουν να ενισχύσουν το Μέτωπο της Ανθρωπιάς ενάντια στη Δύναμη του Χάους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail