Φθηνό θέατρο πολέμου πάνω από τη Συρία - Υπήρχε προσυνεννόηση σε υψηλό επίπεδο

Ένα φτηνό θέατρο πολέμου για χρήση των συστημικών ΜΜΕ και της αξιοπιστίας των ΗΠΑ, εξελίχθηκε με τις χλιαρές ή και ψευδό -επιθέσεις των δυτικών δυνάμεων στη Συρία. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΟΔΟΥ ΔΡΑΧΜΗΣ, μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας υπήρχε προσυνεννόηση σε υψηλό επίπεδο για τα σημεία όπου θα γίνουν οι επιθέσεις ώστε να υπάρχουν μηδενικές ή και ασήμαντες συνέπειες. 

Αναδημοσίευση από: odosdrachmis.gr

Όπως και έγινε, αφού μέχρι τώρα τουλάχιστον, καμιά πληροφορία δεν υπάρχει και από τις δυο μεριές για θύματα και σοβαρές καταστροφές. Αυτό προκύπτει από τις εκατέρωθεν δηλώσεις και ενημερώσεις για τις δήθεν επιθέσεις που εξαπέλυσε η “Αγία τριάδα της Αραβικής Άνοιξης” ΗΠΑ, Μ.Βρετανία και Γαλλία.

Το θέατρο των ψευδό-επιθέσεων παίχθηκε κυρίως για να μην εκτεθούν οι ΗΠΑ ύστερα από τις εξωφρενικά παρορμητικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τράμπ, ο οποίος χωρίς αποδείξεις και κοινή λογική, έσπευσε να δεχτεί τις εξώφθαλμα ψευδείς και παράλογες αιτιάσεις των διεθνών συστημικών ΜΜΕ ότι, ο Άσαντ λίγο πριν από την τελική νίκη του, είναι τόσο ανόητος και παράφρων που εξαπέλυσε χημικές επιθέσεις στους “κατακαημένους” τους τρομοκράτες του ISIS και των παρακλαδιών του. Οι οποίοι είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν χημικά όπλα και δεν διστάζουν εκτός από το να κόβουν λαιμούς, να βιάζουν και να ενεργούν κτηνωδώς, να βάζουν ως προκάλυμά στις μάχες γυναικόπαιδα, με προφανείς σκοπούς.

Αξιωματούχος της Συριακής κυβέρνησης δήλωσε στο Reuters ότι «Απορροφήσαμε το πλήγμα». Και συνέχισε. «Είχαμε μια έγκαιρη προειδοποίηση για το πλήγμα από τους Ρώσους … και όλες οι στρατιωτικές βάσεις είχαν εκκενωθεί πριν από λίγες ημέρες. Περίπου 30 πύραυλοι εκτοξεύθηκαν κατά την επίθεση και το ένα τρίτο απ’ αυτούς καταρρίφθηκαν, συμπλήρωσε, σημειώνοντας πως βρίσκεται σε εξέλιξη η εκτίμηση των υλικών ζημιών”.

Η δήλωση αυτή μιλάει από μόνη της. Αλλά και αν διαβάσει κανείς προσεκτικά το ρεπορτάζ της συστημικής Καθημερινής με πηγές τα πρακτορεία ΑΠΕ,Reuters και Sputnic που παραθέτουμε πιο κάτω, θα βγάλει παρόμοια συμπεράσματα, ότι, τελικά έγινε πολύ φασαρία για το τίποτα. Αν η “δυτική τριάδα” είχε τολμήσει να προβεί σε βαρύτερες επιθέσεις, τότε η αντίδραση της Ρωσίας θα ήταν άμεσα, με προοπτικές επικίνδυνων κλιμακώσεων, μέχρι και την κήρυξη ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου, με ευθύνη των δυτικών. Έτσι επιλέχθηκε η λύση του φτηνού θεάτρου πολέμου για να σωθούν τα προσχήματα.

Γεγονός είναι πως, ότι και κάνει η “δυτική τριάδα” που γέννησε την Αλ Κάϊντα και τον ISIS, η Συρία δεν πρόκειται να έχει την τύχη του Ιράκ και της Λιβύης. Ο πολυπολιτισμικός Συριακός λαός στηρίζει δυναμικά τον Άσαντ, ενώ εγγύηση για την παραμονή του είναι η Ρωσία, η οποία με κριτήριο τους συμβατικούς πολεμικούς εξοπλισμούς, φαίνεται πως είναι ισχυρότερη από τη δύση.

ΟΔΟΣ ΔΡΑΧΜΗΣ
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...