Κι εσύ γυρεύεις την αλήθεια στης Χαλιμάς τα ναυτικά και άλλα παραμύθια

Η υπόθεση των FREMM εξελίχθηκε σε ένα τεράστιο φιάσκο αποδεικνύοντας τον ερασιτεχνικό τρόπο με τον οποίο προσεγγίζονται τα θέματα αυτά στην Ελλάδα και όπως φαίνεται κανείς δεν κάνει τον κόπο να μελετήσει όσα ήδη έχουν γίνει από το αρμόδιο Επιτελείο, ενώ από την εξίσωση δεν λείπει και η συνωμοσιολογία.

Αναδημοσίευση από: defence-point.gr

Ένα από τα κεντρικά θέματα της ημέρας είναι αφιερωμένο σε ένα ρεπορτάζ του 2010 το οποίο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση που θα είχαν οι ελληνικές FREMM HN (Hellenic Navy). Καλούμε τους αρμοδίους να του ρίξουν μια ματιά, διότι θα διαπιστώσουν κάτι πολύ ενδιαφέρον…

Αυτό είναι ότι η διαμόρφωση στην οποία είχαμε καταλήξει δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με αυτή που θα είχαν τα συγκεκριμένα πλοία, εάν προχωρούσε η – στο γόνατο – επιδίωξη για «ενοικίαση» δύο, με τη μέθοδο της χρονομερισματικής μίσθωσης (leasing). Το οποίο «φώναζε» από μακριά ότι επρόκειτο για μέγιστο παραμύθι.

ΤΟ LEASING ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΥΡΙΟΙ

Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς εάν υπάρχει άλλο παράδειγμα παγκόσμια χρήσης της μεθόδου; Η απάντηση είναι «ναι». Μία όμως μόνο, η οποία αφορούσε κράτος της Βαλτικής με κάτι περιπολικά σκάφη, που όμως εγκαταλείφτηκε έναν μόλις χρόνο μετά την έναρξη… Γιατί άραγε;

Ασχολήθηκε κανείς με το πρόβλημα ποιος θα πλήρωνε «το μάρμαρο» εάν γινόταν κάτι με τους Τούρκους και το πλοίο δεχόταν πυραύλους, ή ακόμα χειρότερα, εάν βυθιζόταν; Άρα ετίθετο ζήτημα ασφάλισης!

Όποιος ξέρει κανέναν να ασφαλίζει καράβια με την πιθανότητα να εμπλακούν σε πόλεμο, να μας το πουν, διότι πιθανόν την πολιτική ανάληψης αυτοκτονικού – αυτοκαταστροφικού ρίσκου να την εφαρμόζουν και σε ιδιωτικά συμβόλαια!

Άρα, ηθικόν δίδαγμα, τέτοιες συμφωνίες δεν κλείνονται με κουβεντούλα του όποιου Αλέξη και του όποιου Εμανουέλ, πολλώ δε μάλλον επειδή ένας ΑΝΥΕΘΑ συνάντησε έναν πρεσβευτή φιλικής χώρας με ειλικρινή πρόθεση να μας συνδράμει. Με το αζημίωτο βέβαια. Ας σοβαρευτούμε επιτέλους. Κι από όσα λέχθηκαν προέκυψε αβίαστα η έλλειψη σοβαρότητας του χειρισμού.

Όσον αφορά το υποτιθέμενο κυνηγητό να βρουν ποιος διέρρευσε τις συνομιλίες και μάλιστα έχοντας αποκλείσει το περιβάλλον του Φώτη Κουβέλη, μοιάζει με κακόγουστο αστείο. Αυτός δεν ήταν ο πρώτος που επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της «Καθημερινής» τηλεοπτικά! Πόσο δύσκολο του ήταν να αναφέρει ότι συζητήσεις γίνονται με πολλούς όμως δεν υπάρχει καμιά συμφωνία;

Αν δεν τον ενδιέφερε να καταστήσει τον εαυτό του αξιόπιστο για όσα είχε ο ίδιος πει με οποιοδήποτε κίνητρο (π.χ. δημόσιες σχέσεις με μια μεγάλη εφημερίδα;) θα έδινε τέτοια απάντηση; Τον υποχρέωσε κανείς να δώσει την απάντηση που έδωσε από την οποία ξεκίνησε όλη η φασαρία;

Ας πάψουν να παραβιάζουν στοιχειώδεις κανόνες λογικής, διότι θα μπούμε στον πειρασμό να σκεφτούμε άλλα για την υποτιθέμενη αναζήτηση ενόχου! Πώς την παραβιάζουμε με τόση ευκολία τη ρημάδα τη λογική; Για ποια διαρροή μιλάμε για ένα θέμα που διαψεύσθηκε!

ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΝΤΟΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ;

Διότι άμα το πάμε και παραπέρα θα πιάσουμε το θέμα του επίσημου αιτήματος στη γαλλική πρεσβεία! Τι διαβολεμένη σύμπτωση! Τη μέρα που «έσκασε» το θέμα στη δημοσιότητα, όλως τυχαίως φεύγει και η επιστολή για τους Γάλλους! Τυχαίο; Ίσως ναι ίσως όχι.

Ακόμα κι αν πρόκειται περί σύμπτωσης, καθότι από απόψεως λογικής, την οποία επικαλούμαστε, δεν υπάρχουν στοιχεία για να αποκλειστεί, για ποιον λόγο δεν είναι εξίσου εύλογη εξήγηση το να έσπευσαν να δώσουν υπόσταση στο θέμα για τους δικούς τους λόγους, στέλνοντας το επίσημο αίτημα;

Ποιος έδωσε την εντολή; Ο ΥΠΕΘΑ ή ο ΑΝΥΕΘΑ; Για να μας εξηγήσει με ποια λογική το έκανε! Τι τους ένοιαζε αν έκανε μια εφημερίδα λάθος στο ρεπορτάζ της εάν δεν ήταν κυβερνητικές οι πηγές; Δηλαδή, αν δεν φοβόντουσαν ότι εάν προχωρούσαν σε διάψευση θα έβγαινε και θα έλεγε «εμας τα σφύριξε ο κύριος τάδε»; Βλέπετε κάτι παράλογο σε όσα λέμε;

Πάμε όμως και παρακάτω, διότι έχουμε το βίτσιο η συνωμοσιολογία να μας προκαλεί αντιθετικά αισθήματα. Από τη μία μας πιάνουν τα γέλια, από την άλλη όμως οργιζόμαστε, όταν η πρόθεση κοροϊδίας είναι καταφανής, αυτό που λέμε «στα μούτρα σου»!

Ποια πρόθεση επαναφοράς των Γερμανών διά της Lürssen διακινούν! Ποιον δουλεύουν ψιλό γαζί «κύκλοι» πολιτικοί ή βιομηχανικοί! Καταρχάς, κάποτε είχε γραφτεί – και από εμάς – ότι δεν προσέγγισε η Lürssen την ελληνική πλευρά, αλλά η ελληνική πλευρά τη γερμανική εταιρία! Όποιος θέλει ας μας διαψεύσει.

Το σχετικό ρεπορτάζ θέλει μάλιστα τον ίδιο τον Γερμανό πρεσβευτή να παραδίδει την απάντηση της εταιρίας, ότι επειδή έχει στραμμένα τα μάτια στην Αυστραλία, όπου επιθυμεί να προβεί σε μια εξαγορά, δεν θα ασχοληθεί, προς το παρόν τουλάχιστον με τον Σκαραμαγκά. Ακόμα και αυτή η απάντηση ύποπτη μας μοιάζει.

Όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στον τομέα της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας, λογικά θα έχει πάρει το μάτι τους ότι η εν λόγω εταιρία απέλυσε εκατοντάδες εργαζομένους πριν μερικούς μήνες, γύρω στον Οκτώβριο – Νοέμβριο, καθώς έναν χρόνο πριν (Σεπτέμβριος 2016) είχε εξαγοράσει την Blohm+Voss!

Η δικαιολογία είναι ότι παρόλο που συνεταιρίστηκαν με την TKMS (ThyssenKrupp Marine Systems), το γερμανικό κράτος απέκλεισε αυτή την κοινοπραξία από τη ναυπήγηση των νέας γενιάς «πλοίων μάχης πολλαπλών ρόλων» τύπου MKS 180, συνολικού εκτοπίσματος 8.000 τόνων! Μεγάλη ζημιά, καθώς πρόκειται για δουλειά 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μήπως αρχίζει να «δένει τα γλυκό»; Διότι όλως τυχαίως, αυτός που έμεινε στην κούρσα και εμφανίζεται βασικός υποψήφιος είναι τα ναυπηγεία German Naval Yards που ανήκουν στην Prinvinvest του Ισκάνταρ Σάφα που ελέγχει τον Σκαραμαγκά! Η Lürssen συνεργάζεται μέσω της Blohm+Voss που εξαγόρασε με την ολλανδική Damen που διεκδικεί επίσης το πρόγραμμα.

Το ελληνικό ναυπηγείο που επιχειρούν να υφαρπάξουν με βάση απόφαση μονομελούς δικαστηρίου το οποίο «ανέτρεψε» απόφαση του διεθνούς διαιτητικού δικαστηρίου!

Νομίζουν ότι την ανέτρεψε, μακάρι να γινόταν έτσι! Διότι όπου πήγαν σε διεθνές δικαστήριο καταδικάστηκαν και όπως φαίνεται με τη λογική που ακολουθούν θα συνεχίσουν… και το «μάρμαρο» θα το πληρώνει πάντα ο φορολογούμενος.

Κι επειδή οι κακοί Γερμανοί συνεργάζονται με τον άλλον γνωστό κακό του παραμυθιού, τον Σάφα, έτοιμο το συνωμοσιολογικό σενάριο! Αυτοί τορπίλισαν τη συμφωνία με τους Γάλλους! Μπράβο! Ποια συμφωνία όμως; Οι ίδιοι δεν λέτε ότι απλώς συζητήσεις διεξαγόντουσαν; Άρα, ακόμα ανοικτό είναι να συμφωνήσουμε.

ΠΟΙΟ «ΜΥΣΤΙΚΟ» ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗΚΕ;

Είναι δυνατόν να χάλασε μια συμφωνία επειδή πέταξε κάτι ο Κουβέλης στην τηλεόραση; Και μη μας απαντήσετε ότι προδόθηκε το σχέδιο για να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα από τις επιστροφές των ομολόγων! Διότι αυτό δεν γίνεται εν κρυπτώ. Εξάλλου μίλησαν για τα ομόλογα, δημοσίως, κυβερνητικά χείλη! Τους υποχρέωσε κανένας;

Οσονούπω, το καλοκαιράκι, θα παρθεί απόφαση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διότι δεν έχουν οι Γάλλοι μόνο κέρδη από ελληνικά ομόλογα! Έχουν και οι Γερμανοί και άλλοι εταίροι.

Άρα, θα ληφθεί απόφαση εάν τα χρήματα θα μπορούν να επιστραφούν «σε είδος» στην Ελλάδα, άρα κάθε κράτος που πρέπει να μας επιστρέψει λεφτά, θα έχει τη δυνατότητα να διαπραγματευθεί τη δικιά του συμφωνία με την Αθήνα.

Οι Γερμανοί φέρονται να θέλουν όλα τα χρήματα αυτά να πάνε στο χρέος. Αντί λοιπόν να κυνηγάμε φαντάσματα, οι μαθητευόμενοι μάγοι μας καλό θα κάνουν να πάνε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να τους πούνε «δεν δικαιούστε να μας αφήσετε «γυμνούς» απέναντι στην τουρκική απειλή.

Ας συμφωνηθεί λοιπόν, τα χρήματα να οδεύσουν στην κάλυψη των αμυντικών αναγκών. Οι Γερμανοί, αν επιμένουν, έχουν μπόλικα δισεκατομμύρια προς επιστροφή και αυτοί, ας τα ρίξουν στο χρέος. Μη γκρινιάζουν μετά ούτε για τα αμερικανικά, ούτε για τα γαλλικά αεροσκάφη, ούτε για τα πλοία. Ας κάνουν τη δική τους πρόταση. Τόσο απλό είναι.

Άρα, ας τελειώσει αυτό το παραμυθάκι για τα «παλικάρια» που «σφάζονται στην ποδιά μας»! Για ποιους; Για τα μπατιράκια της Ευρώπης; Θα έρθει η Lürssen εδώ για να ρεφάρει τα 3,5 δισ. ευρώ ζημιά που έπαθε στη Γερμανία από τον αποκλεισμό της; Από ποιον θα βρει αυτά τα ποσά; Σαν πολύ μεγάλη ιδέα να έχουμε για τον εαυτό μας κι αν δεν το προσέξουμε θα συνεχίζουμε να την πατάμε…
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...