Δε θα είναι υποψήφιος ο Γκιουλ - Πρόλαβε όμως και έριξε χοντρή πρόκα στην Αγκυρα

Freepen.gr - Ο πρώην πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο ότι δε θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες προεδρικές εκλογές.

Ο Γκιουλ ανέφερε πως ο πρόεδρος του ισλαμιστικού συντηρητικού Felicity Party (SP) Temel Karamollaoğlu τον πρότεινε ως προεδρικό υποψήφιο στις εκλογές, αλλά δήλωσε ότι απέρριψε την πρόταση επειδή δεν επιτεύχθηκε ισχυρή συναίνεση:

"Του είπα ότι θα προχωρήσω στα απαραίτητα βήματα αν επιτευχθεί μια πολύ ισχυρή συναίνεση, αλλά αυτό δε συνέβη"

Φυσικά δε θα πρέπει να παραμεριστεί το γεγονός ότι ο Γκιουλ θα πρέπει να δέχθηκε πολύ ισχυρές πολιτικές πιέσεις καθώς πολιτικοί του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (Κόμμα ΑΚ) επέκριναν πιθανή υποψηφιότητά του για το προεδρικό αξίωμα μιλώντας για προδοσία. Μια υποψηφιότητα του Γκιουλ, ασχέτως ευρείας συναίνεσης ή όχι, θα χαμήλωνε σίγουρα την οροφή του Ταγίπ Ερντογάν η οποία στο δημοψήφισμα του 2016 αποδείχθηκε ότι έχει σαφή όρια.

Ο Γκιούλ κλείνοντας τη δήλωσή του έριξε και ένα καρφί: "Είμαστε πολύ απασχολημένοι με αμοιβαίες προσωπικές επιθέσεις και πολιτικούς ελιγμούς και όχι με ό, τι είναι καλό για την Τουρκία ... Η Τουρκία δυστυχώς δεν έχει θετική ατζέντα. Σε αυτό το περιβάλλον προχωράμε στις εκλογές".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail