Πώς θα είναι οι νέες ταυτότητες και πόσο θα κοστίζουν

Θα μοιάζουν με πιστωτική κάρτα, θα είναι πλαστικές και θα θυμίζουν ανάλογες ταυτότητες ή διπλώματα οδήγησης του εξωτερικού. Οι νέες ταυτότητες θα έχουν επτά ειδικές ζώνες ασφαλείας και θα μπορούν να αντικατασταθούν σε διάστημα τεσσάρων ετών, ενώ το κόστος τους κυμαίνεται στα οκτώ ευρώ, συν το κόστος των φωτογραφιών.

Από: pontos-news.gr
Ο αριθμός ταυτότητας και το όνομα του κατόχου θα βρίσκονται στην εμπρόσθια όψη.
Στην ίδια πλευρά θα είναι το φύλο, η ημερομηνία γέννησης, η ιθαγένεια, η ημερομηνία λήξης, η υπογραφή κατόχου αλλά και η φωτογραφία του κάθε πολίτη.
Στην οπίσθια όψη θα αναφέρονται μεταξύ άλλων τα ονόματα του πατέρα, της μητέρας, ο τόπος γέννησης, η ομάδα αίματος, ο ΑΜΚΑ αλλά και το δακτυλικό αποτύπωμα. Εκεί θα βρίσκεται και η ζώνη μηχανικής ανάγνωσης (MRZ).
Όπως έχει γίνει γνωστό στο ενσωματωμένο τσιπ θα υπάρχουν όλα τα στοιχεία του κατόχου που τον κάνουν μοναδικό. Η φωτογραφία του, τα στοιχεία του, το ύψος, ο δήμος εγγραφής, ο αριθμός δημοτολογίου κ. ά.
Ο τύπος του δελτίου ταυτότητας όπως περιγράφεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση είναι μορφότυπο σύμφωνα με τις συστάσεις του ICAO (International Civil AviationOrganization-Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας) και περιλαμβάνει:
  • Ζώνη Οπτικής Εξέτασης
  • Μηχανικώς Αναγνώσιμη Ζώνη.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...