Η ουδετερότητα της Κίνας δεν είναι αδυναμία αλλά δύναμη - Σημαντικές εισροές κεφαλαίων με το δόγμα "Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν"

Engin_Akyurt - pixabay
Freepen.gr - Τα κινεζικά περιουσιακά στοιχεία σημείωσαν πρόσφατα σημαντική εισροή επενδύσεων, αφού οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ έχουν επιδεινωθεί, κάνοντας τους επενδυτές να αναζητήσουν ένα ασφαλές μέρος για τα μετρητά τους σημειώνει το RT.

Το κινεζικό γιουάν καθίσταται ασφαλές καταφύγιο για τους παγκόσμιους επενδυτές, δήλωσε στο Bloomberg νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Larry Brainard, επικεφαλής οικονομολόγος αναδυόμενων αγορών στην TS Lombard. Ο αναλυτής υποστηρίζει ότι τα κινεζικά περιουσιακά στοιχεία έλαβαν ώθηση εν μέσω της έντονης επιδείνωσης των σχέσεων Ρωσίας-ΗΠΑ.

Το γιουάν μετατρέπεται σε προστατευτικό περιουσιακό στοιχείο όταν εντείνονται οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι, καθώς η κινεζική κυβέρνηση παραμένει συνήθως ουδέτερη σε σχέση με τέτοιες συγκρούσεις, δήλωσε στην RT η επικεφαλής του τμήματος αναλυτικών στοιχείων του Grand Capita, Σεργκέι Κοζλόφσκι.

"Η δυναμική της κινεζικής αγοράς αυτή την εβδομάδα έχει επιβεβαιώσει πραγματικά την ιδέα του ασφαλούς καταφυγίου", δήλωσε ο αναλυτής. "Μετά από μείωση των εντάσεων, οι επενδυτές άρχισαν να επανακαθορίζουν μερικώς θέσεις σε κινεζικές κινητές αξίες, επιστρέφοντας για παράδειγμα σε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία είναι πιο ελπιδοφόρα μετά την πρόσφατη κατάρρευση του ρουβλίου και της ρωσικής χρηματιστηριακής αγοράς".

Το κινεζικό νόμισμα αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο ελκυστικά περιουσιακά στοιχεία μεταξύ των ξένων χρηματιστηρίων, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος AMarkets Analysys, Artem Deev, ο οποίος επίσης αναμένει ότι το γιουάν θα γίνει ασφαλές καταφύγιο.

Η ουδετερότητα της Κίνας φαίνεται πως επί του παρόντος αποτελεί μια στρατηγική της επιλογή. Αφήνει τους άλλους να "τσακώνονται", τοποθετείται συνήθως με λακωνικές ανακοινώσεις και ως τρίτος απολαμβάνει τα ωφέλη του καυγά των άλλων δύο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail