Ιράν: Δε θα περιμένουμε κανέναν - Θα αναπτύξουμε όλα τα απαραίτητα όπλα για την άμυνά μας

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχάνι, δήλωσε την Τετάρτη ότι η χώρα του δε θα περιμένει συμφωνίες και θα συνεχίσει να παράγει όπλα που χρειάζονται για να προστατευθεί.

Ο Ρουχάνι έκανε τις παρατηρήσεις σε στρατιωτική παρέλαση στην Τεχεράνη για την ετήσια Ημέρα του Στρατού. "Εμείς λέμε στον κόσμο ότι θα παράγουμε τα όπλα που χρειαζόμαστε ή, αν είναι απαραίτητο, θα τα προμηθευτούμε", είπε.

"Δεν περιμένουμε ... και δε θα περιμένουμε τα σχόλιά σας ή τη συμφωνία σας", πρόσθεσε ο Ρουχάι, αναφερόμενος στην πυρηνική συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και πέντε άλλες χώρες.

Το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (JCPOA) υπεγράφη μεταξύ του Ιράν, των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Κίνας, της Ρωσίας και της Γαλλίας το 2015.

Το Ιράν υπέγραψε συμφωνία που υποσχέθηκε να σταματήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα σε αντάλλαγμα για την άρση των διεθνών κυρώσεων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump επέκρινε συχνά τη συμφωνία του 2015 και απείλησε να την καταργήσει εκτός εάν επιβληθούν νέοι αυστηρότεροι περιορισμοί στο Ιράν μέχρι τις 12 Μαΐου.

Η Τεχεράνη υποστηρίζει ότι το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων είναι ζωτικής σημασίας για τις αμυντικές της ικανότητες. "Ανακοινώνουμε στις γειτονικές μας χώρες στην περιοχή ... δεν σκοπεύουμε να επιτεθούμε εναντίον σας", ανέφερε η Ρουχάνι κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης.

"Θέλουμε φιλικές και αδελφικές σχέσεις με τους γείτονές μας και τους λέμε ότι τα όπλα, ο εξοπλισμός μας, οι πυραύλοι μας, τα αεροπλάνα μας, οι δεξαμενές μας δεν είναι εναντίον σας, είναι αποτρεπτικοί", πρόσθεσε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail