Πώς αυτό το μικρό νησί στην Ιαπωνία θα μπορούσε να αλλάξει για πάντα την παγκόσμια οικονομία [εικόνες]

Κι όμως υπάρχει ένα πολύ μικρό νησί στον Ειρηνικό Ωκεανό, το Μιναμίτορι, το οποίο θα μπορούσε από μόνο του να επηρεάσει διεθνώς την οικονομία όλου του πλανήτη.

Αναδημοσίευση από: iefimerida.gr

Κι αυτό γιατί έγινε πρότινος μία τεράστια ανακάλυψη στο εν λόγω νησί, που θα μπορούσε να αλλάξει το μέλλον της Ιαπωνίας και κατ΄ επέκταση όλου του κόσμου.

Μάλιστα, σύμφωνα με έναν οικονομολόγο μπορούν να αλλάξουν μέχρι και οι κανόνες του οικονομικού παιχνιδιού παγκοσμίως και να προκληθεί ανακατανομή της δύναμης σε μεγάλη κλίμακα.

Ποια είναι λοιπόν αυτή η ανακάλυψη για την οποία έγινε τόσος ντόρος;

Κοντά στο νησί Μιναμίτορι, ειδικοί βρήκαν σπάνια κοιτάσματα ορυκτών που θα μπορούσαν να προμηθεύσουν τον πλανήτη για αιώνες σύμφωνα με την νέα μελέτη.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature την Τρίτη και σύμφωνα με αυτή στο νησί υπάρχουν 16 εκατομμύρια τόνοι πολύτιμων μετάλλων.

Τα συγκεκριμένα μέταλλα, λοιπόν, θα μπορούσαν να έχουν δεκάδες χρήσεις, καθώς είναι δυνατό να χρησιμεύσουν στις μπαταρίες των κινητών, στα οπλικά συστήματα, ακόμη και στα ηλεκτρονικά οχήματα.

Ενδεικτικά, στο νησί υπάρχει τόσο μεγάλη ποσότητα ύττριου (αργυρόχρωμο μέταλλο) το οποίο θα μπορούσε να εφοδιάζει την γη για 780 χρόνια. Αλλά μέταλλα όπως το δυσπρόσιο θα έφτανε για 730 χρόνια, το ευρώπιο για 620 χρόνια και το τέρβιο για 420 χρόνια.
Βέβαια προς το παρόν η μόνη που έχει όλα τα δικαιώματα εκμετάλλευσης σε αυτό το νησί είναι η Ιαπωνία, καθώς το νησί Μινιμίτορι βρίσκεται 1.850 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Τόκιο.
Σύμφωνα επίσης με ειδικούς το μόνο πράγμα που μένει να κάνει η Ιαπωνία για να κυριαρχήσει στην παγκόσμια αγορά των ορυκτών στο νησί είναι να βρει το πώς θα γίνει η εξαγωγή τους.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...