Ψάχνει την αποτροπή στους πολίτες ο Καμμένος αλλά είναι ο πλέον ακατάλληλος

Καμιά αποτροπή (Γενική, Άμεση, Στρατιωτική, Διπλωματική) δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική αν δεν υπάρχει η στήριξη και το ηθικό του λαού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο πόλεμος το 1940 όταν όλος ο Ελληνικός λαός συσπειρώθηκε πίσω από τον φασιστικό καθεστώς του Ιωάννη Μεταξά.

Αναδημοσίευση από: viadiplomacy.gr

Τα όσα προηγήθηκαν (τορπιλισμός Έλλης κ.α) δεν μείωσαν το ηθικό των Ελλήνων αλλά το αντίθετο, μάλιστα δημιούργησαν αυτή την αγανάκτηση στο λαό που έλυσε τα χέρια του Μεταξά για να προχωρήσει σε σημαντικές αποφάσεις.

Η Ελπίδα του νικηφόρου πολέμου το 1940 ήταν αυτό που δημιούργησε το Έπος του 40. Σήμερα το αντίθετο που νιώθει ο λαός μπορεί να είναι και η ήττα σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με την Τουρκία αφού θα καταρρεύσει κάθε Στρατηγική της Ελλάδος

Σήμερα η κυβέρνηση έχει απέναντι μια Τουρκία η οποία είναι ικανή να προκαλέσει ένα επεισόδιο το οποίο μπορεί να επιφέρει τέτοια πλήγματα στην Εθνική κυριαρχία τα οποία είναι ικανά να ισοπεδώσουν ολοκληρωτικά το ηθικό των Ελλήνων.

Και όταν λέμε να ολοκληρωτικά εννοούμε ότι ήδη έχει προηγηθεί μια συρρίκνωση του ηθικού του Ελληνικού λαού. Η φτωχοποίηση της κοινωνίας, το αβέβαιο μέλλον, οι κατασχέσεις λογαριασμών, οι φορολογικές επιδρομές, οι εισπρακτικές εταιρείες, η ανεργία των νέων, οι μειώσεις στις συντάξεις αλλά κυρίως, τα ψέμματα των πολιτικών και ειδικά της τελευταίας κυβέρνησης, έχουν καταστείλει και καταρρακώσει το ηθικό των Ελλήνων.

Σε αυτό το κλίμα ο υπουργός άμυνας Πάνος Καμμένος με δηλώσεις όπως «Αν έχουν τα κότσια ας τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό» κάνει αυτό που θα έπρεπε να κάνει κάθε πολιτικός για να κρατήσει υψηλό το φρόνημα του στρατού και το ηθικό του λαού.

Όμως ο Πάνος Καμμένος είναι ο πλέον ακατάλληλος για να το πετύχει αυτό και ο λόγος δεν είναι άλλος από την πολιτική του στάση στα Εθνικά θέματα αλλά και σε αυτά της οικονομίας. Το «Σκοπιανό» και η στάση δεν δέχομαι το όνομα αλλά στηρίζω την κυβέρνηση που το δέχεται, η στάση του στο θέμα των δύο αξιωματικών και η απουσία του τις πρώτες ώρες, οι απειλές για παραιτήσεις όπως στο θέμα του Μουζάλα, το φπα στα νησιά και πολλά άλλα, δεν του δίνουν την δυνατότητα να αποτελέσει ένα παράδειγμα ώστε να «ξεσηκώσει» τον λαό και να συσπειρωθεί δίπλα του σε αυτή την κρίσιμη στιγμή.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...