Φεύγουν οι Μπαλταδώροι, μένουν οι Σαλταδόροι

Αλλάζει σιγά σιγά η χώρα μας. Κάποιοι φεύγουν και κάποιοι μένουν. Για παράδειγμα, έφυγε ο Γιώργος Μπαλταδώρος (με τον πραγματικό τρόπο που έφυγε). Και ποιος ήταν ο Σμηναγός; Ήταν μάλλον ένας άνθρωπος του φιλότιμου. Μπήκε αμέσως στη Σχολή, βγήκε, ήταν από τους καλύτερους κι αντί να σουλατσάρει δεξιά κι αριστερά, παντρεύτηκε την κοπέλα του για να φτιάξει μια όμορφη οικογένεια.

Του Στρατή Μαζίδη

Ο αεροπόρος μας ήταν ένας προκομένος άνθρωπος. Αυτός που έκανε κάτι στη ζωή του κι έβαζε κυριολεκτικά ψηλά τον στόχο.

Από την πατρίδα έφυγαν κι άλλοι Μπαλταδώροι, είτε κυριολεκτικά μιλάμε για συναδέρφους του που έπεσαν κυριολεκτικά ηρωικά μαχόμενοι είτε μεταφορικά εννοώντας όλους αυτούς τους νέους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα μας ή και τη ζωή από την πίεση της εποχής.

Και ποιοι μας μένουν; Οι σαλταδόροι. Αυτοί που λένε παραμύθια και μοιράζουν υποσχέσεις για να αρπάξουν τις καρέκλες από τους άλλους. Αυτοί που έκαναν υπομονή δεκαετίες αλλά τώρα ήρθε η σειρά τους να χαρούν τα καλά της εξουσίας και των διορισμών. Αυτοί που δεν ξέρουν τι τους γίνεται και επί των ημερών τους χάνουμε τα σπίτια μας, πέφτουν τα αεροπλάνα μας, πάνε να εμβολίσουν τα πλοία μας, αιχμαλωτίζουν τα παιδιά μας, καταργείται η πίστη μας και μετατρέπεται σε απαγορευμένο σύμβολο η σημαία μας. Αυτοί που βολεύονται σε βάρος των άλλων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail