Έξαλλος ο Βαρθολομαίος με τη βουλγαρική εκκλησία

Ο Βαρθολομαίος είναι εξοργισμένος με τη Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία, λόγω της ανοικτής υποστήριξης που έχει δοθεί στην Εκκλησία των Σκοπίων που αυτοαποκαλείται «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία- Αρχιεπισκοπή Αχρίδας», όταν ανέλαβε το ρόλο της μητέρας Εκκλησίας.

Αναδημοσίευση από: echedoros-a.gr

Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, λόγω των διαφορών, χαρακτήρισε την Εκκλησία των Σκοπίων ως ‘σχισματική’, που επέλεξε να λειτουργεί μόνη της χωρίς την αρμόδια άδεια και την εκκλησιαστική διαδικασία.

Σύμφωνα με τον Βαρθολομαίο, η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία, δεν μπορεί να βοηθήσει άλλες εκκλησίες να επιλύσουν το καθεστώς τους και για αυτό αρμοδιότητα έχει μόνο το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Βαρθολομαίος ισχυρίζεται ότι μόνο η Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης μπορεί να είναι μητέρα των βαλκανικών εκκλησιών.

Στο τέλος Νοεμβρίου, η Σύνοδος της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας- Βουλγαρικό Πατριαρχείο, αποδέχθηκε το αίτημα να είναι η μητέρα της εκκλησίας της «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» των Σκοπίων και να την εκπροσωπεί ενώπιον των τοπικών Ορθόδοξων Εκκλησιών.

Η βουλγαρική απόφαση ωθήθηκε, πιθανόν, από πολιτικά κριτήρια, παραβλέποντας την εκκλησιαστική νομιμότητα.


(Στοιχεία από makfax.com.mk)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...