Αυτή είναι η Τουρκία που θέλουμε καλές σχέσεις - Οδηγήθηκε στη φυλακή η δασκάλα μαζί με το δύο μηνών μωρό της!

Freepen.gr - Η Κούρδισσα δασκάλα Ayse Celik, οδηγήθηκε τελικά στη φυλακή μαζί με το μόλις δύο μηνών μωρό της. Όπως είχε γράψει πριν λίγες ημέρες η Μελίνα Κονταξή, η Celik είχε προχωρήσει τε τηλεφωνική παρέμβαση κατά τη διάρκεια της υποτιθέμενης αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο Sur και το Cizre.

Το έγκλημά της ήταν η παρακάτω φράση:

"Γνωρίζετε τι συμβαίνει στη νοτιοανατολική Τουρκία; Τα αγέννητα παιδιά, οι μητέρες, οι άνθρωποι σκοτώνονται εδώ [...] Τα πράγματα που συμβαίνουν εδώ αντανακλώνται πολύ διαφορετικά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μην αφήσετε τους ανθρώπους να πεθάνουν, μην αφήσετε τα παιδιά να πεθάνουν " 

Η Çelik για αυτήν της τη φράση καταδικάστηκε από τουρκικό δικαστήριο σε 15 μήνες φυλακή. Ο δικηγόρος της έγραψε: «Θα οδηγηθεί στη φυλακή με την 2 μηνών κόρη της την Παρασκευή. Το Συνταγματικό Δικαστήριο κοιμάται».

Σήμερα οδηγήθηκε στη φυλακή.

 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail