Η Τουρκία αγοράζει νέο σύστημα ραντάρ για τη Μεσόγειο

Αναδημοσίευση από: sigmalive.com

Ένα νέο σύστημα ραντάρ, το Cospas-Sarsat Beacon, ετοιμάζεται να αγοράσει το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών και Θαλάσσιων Επικοινωνιών, προκειμένου να ενισχύσει την ασφάλεια του έμψυχου και άψυχου δυναμικού στις θάλασσες της Τουρκίας, όπως αναφέρεται. Το νέο αυτό ραντάρ με τη βοήθεια δορυφόρου θα καταγράφει και θα ενημερώνει για κάθε κίνηση που θα παρατηρείται στη θάλασσα.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η Τουρκία προβαίνει σε αυτή την αγορά και σε αυτό το βήμα, επειδή αυξάνεται ο ‘ανταγωνισμός της κυριαρχίας’ στη Μεσόγειο και το Αιγαίο μεταξύ Άγκυρας-Λευκωσίας και Αθήνας.

Το νέο σύστημα ραντάρ θα κοστίσει 3.6 εκατομμύρια λίρες (750 χιλιάδες ευρώ) και προσδοκάται να ενισχυθεί η τεχνολογική επιρροή της Τουρκίας σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...