Η Ρωσία αναπτύσσει νέο βλήμα υψηλής ακρίβειας για τον εξοπλισμό του “στρατιώτη του μέλλοντος”

© Ladislav Karpov/TASS | Φωτογραφία αρχείου
O ρωσικός εξοπλισμός μάχης “στρατιώτη του μέλλοντος – Ratnik-3” θα λάβει ένα νέο υψηλής ακρίβειας βλήμα ελεύθερου σκοπευτή, το οποίο ειναι υπό εξέλιξη, όπως δήλωσε την Πέμπτη κατά την έκθεση “ArmHiTec”, ο διευθύνων σύμβουλος του ινστιτούτου έρευνας και ανάπτυξης (“R&D”) κατασκευής μηχανημάτων ακριβείας («TsNIITochMash«, ο κατασκευαστής του εξοπλισμού μάχης), Ντμίτρι Σεμιζόρωφ.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “TASS.Com” για την Προέλαση (proelasi.org)

"Αυτό είναι ένα νέο βλήμα. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια νέα βαλλιστική λύση που θα βασίζεται απόλυτα στα ρωσικά εξαρτήματα. Αυτή η λύση θα είναι ένα βλήμα ειδικής ακρίβειας για τα τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος.

Οι εργασίες "R&D" στον εξοπλισμό μάχης τρίτης γενιάς "Ratnik-3" έχουν ολοκληρωθεί. Η πειραματική εργασία σχεδιασμού στο νέο βλήμα έχει συμφωνηθεί και αναμένεται να αρχίσει φέτος, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της «TsNIITochMash».

Επί του παρόντος οι Ρώσοι στρατιώτες χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό μάχης δεύτερης γενιάς "Ratnik". Όπως ανέφερε o Σεμιζόρωφ νωρίτερα στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο “TASS”, τα νέα συστήματα “Ratnik-3” θα παρουσιαστούν σταδιακά, συμπεριλαμβανομένων των ενσωματώσεων τους στον υφιστάμενο εξοπλισμό μάχης "Ratnik".

H “TsNIITochMash” προγραμματίζει να έχει ολοκληρώσει όλη την πειραματική εργασία σχεδιασμού στο εξοπλισμό μάχης “Ratnik-3” έως το 2027, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Το “Ratnik” είναι ένα σύστημα εξελιγμένου προστατευτικού και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, όπλων και πυρομαχικών. Αποτελείται από περίπου σαράντα στοιχεία προστασίας και υποστήριξης ζωής που επιτρέπουν στους στρατιώτες να λαμβάνουν συνεχόμενα επικαιροποιημένες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση στο πεδίο μάχης. Επιπλέον, το “Ratnik” περιλαμβάνει έναν αυτόνομο θερμαντήρα, ένα σακίδιο πλάτης, ένα ατομικό φίλτρο νερού, μια προσωπίδα αερίων και μια ιατρική συλλογή.

Ο εξοπλισμός μάχης “Ratnik” δεύτερης γενιάς παραλαμβάνεται ήδη από το 2016 από τις ρωσικές επίγειες δυνάμεις, την αερομεταφερόμενη δύναμη και τους πεζοναύτες.

Ο εξελιγμένος εξοπλισμός μάχης “Ratnik-3” με πλήρη εξωσκελετό και σύστημα προσωπίδας προσδιορισμού στόχου επί κράνους αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή για τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...