Πως ο νόμος Κατρούγκαλου τελειώνει μια μικρομεσαία επιχείρηση - Ένα απλό παράδειγμα

PublicDomainPictures - pixabay
Οι άνθρωποι αυτοί δρομολογούν την ισοπέδωση της οικονομίας, καταστρέφοντας μαζικά όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, βγάζοντάς τις εκτός αγοράς με την υπέρογκη φορολόγηση.

Του Αγη Βερούτη

Πιθανόν δεν έχετε καταλάβει ότι ο νόμος του Κατρούγκαλου θα υποχρεώσει σε εισφορές επί των μερισμάτων κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις, δηλαδή εκείνες που χρειάζονται πάγια και επενδύσεις για να λειτουργήσουν.

Για να το καταλάβετε με απλά λόγια:
- Κάνετε μια επένδυση σε εξοπλισμό πχ €500.000 και φτιάχνετε μια εταιρία μαζί με κάποιον που βάζει τα λεφτά και εσύ βάζεις τη δουλειά. Ας πούμε ένα υπερσύγχρονο πλυντήριο αυτοκινήτων.

- Η εταιρία επειδή έχει αυτό τον εξοπλισμό, μπορεί και βγάζει κέρδη παραπάνω από όσα θα έβγαζαν οι εργαζόμενοί της απλά παρέχοντας υπηρεσία χωρίς εξοπλισμό, πλένοντας αυτοκίνητα με σφουγγάρια και λάστιχο ποτίσματος. Ίσως και 30-40 φορές μεγαλύτερα κέρδη από όσο χωρίς τον εξοπλισμό.

- Αφού πληρώσει η εταιρία την επιχειρηματική αμοιβή σε εσένα, δίνει μέρισμα ανάλογα με το ποσοστό των μετοχών που έχει πάρει αυτός που έβαλε τα λεφτά.

- Ο νόμος που έφτιαξε ο Κατρούγκαλος υποχρεώνει εσένα που δουλεύεις μέσα να πληρώσεις ασφαλιστικές εισφορές όχι μόνο στην αμοιβή σου, αλλά στα κέρδη σου από την υλοποίηση της ιδέας και στον συνεταίρο σου να πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές στα κέρδη που θα εισπράξει από την απόδοση του κεφαλαίου του!

Δηλαδή βάζουν χέρι στην απόδοση του κεφαλαίου, καθιστώντας την Ελλάδα χώρα που θεωρεί τα κεφάλαια ως εργαζόμενους!

Καταργούν το Κεφάλαιο δηλαδή, κλέβοντας μέρος της απόδοσής του για να πληρώνουν συντάξεις σε πενηντάρηδες και σαραντάρηδες μαϊμού-συνταξιούχους.

Έτσι μετατρέπεται η οικονομία σε exit economy, όπου όλοι όσοι είναι μέσα με επενδύσεις θα τις αφήσουν να αποσβεστούν και να απαξιωθούν, χωρίς να τις επανεπενδύσουν!

Άντε να βρουν δουλειά μετά οι άνεργοι, και άντε να κρατήσουν τη δουλειά τους όταν πχ θα χαλάσει ο εξοπλισμός ή θα είναι απηρχαιωμένος.

Ξέρετε στην Κούβα γιατί κυκλοφορούσαν αντίκες αμάξια για δεκαετίες;;;

Περιμένετε λιγάκι τώρα για επενδύσεις!
Μην ανησυχείτε.
Θα έρθουν αμέσως μετά την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ και την αλλαγή του Νόμου Κατρούγκαλου.

Ως τότε φάτε γλαρόσουπα!
Με γαρνιτούρα σανό!
Μόνο αυτό έχουνε...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail