Άρχισαν οι μάχες ανατολικά του Ευφράτη - Ο Στρατός απελευθέρωσε αρχικά 5 πόλεις αλλά παρενέβησαν αεροπορικά οι ΗΠΑ

Freepen.gr - Μια μεγάλη μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί όπου ο συριακός στρατός πέτυχε αρχικά να απελευθερώσει πέντε πόλεις και χωριά.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις πόλεις Junaynah, Jayah, Shamrt Hossan, Huwayjat Ma’ishyah και Shaqrah. Σύμφωνα με αναφορές που μετέδωσε αρχικά το αραβικό almasdarnews στις παραπάνω πόλεις και χωριά υπήρχε έντολη λαϊκή αντίδραση απέναντι στις δυνάμεις που στηρίζονται από τις ΗΠΑ και αίτημα να κινηθεί ο συριακός στρατός σε αυτές.

Ωστόσο η απουσία αεροπορικής υποστήριξης για το συριακό στρατό και η εμπλοκή του  Συνασπισμού των ΗΠΑ βοήθησαν τις SDF να ανακτήσουν τον έλεγχο στη Shaqrah ενώ μεταδίδεται ότι ο στρατός αναγκάστηκε τελικά να υποχωρήσει από όλες τις παραπάνω πόλεις και χωριά.

Στην περιοχή έγινε αισθητή και η παρουσία της Ρωσικής Αεροπορίας η οποία εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι δεν είχε κάποια ενεργή συμμετοχή.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail