Να γιατί η Γερμανία δεν έβγαλε άχνα για την επίθεση της Δύσης στη Συρία

Freepen.gr - Ο Γερμανός υπουργός οικονομίας & ενέργειας Peter Altmaier ετάχθη υπέρ της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2, παρά το γεγονός ότι η χώρα υποστηρίζει όλα τα συμφέροντα της Ουκρανίας.

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στη Bild. "Το έργο του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2 είναι κατά κύριο λόγο έργο εταιρειών που έχουν ήδη λάβει άδειες από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας. Οι άδειες στη Γερμανία εκδίδονται από τις αρμόδιες αρχές και όχι από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση", δήλωσε ο Altmaier.

Στο ερώτημα αν οι ενέργειες της Ρωσίας στη Συρία και η υποστήριξή της στον Μπασάρ Ασάντ θα επηρεάσουν την απόφαση του, απήντησε πως αυτά τα πράγματα «δεν πρέπει να συγχέονται».

"Καταστήσαμε σαφές ότι η Ρωσία είναι υπεύθυνη για την κατάσταση στη Συρία και την Ουκρανία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργήσουμε πηγή εντάσεων στην πόρτα μας.Η εισαγωγή φυσικού αερίου από τη Ρωσία συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και ήταν αξιόπιστη" δήλωσε ο Altmaier.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail