Η Λιθουανία ζητά περισσότερους αντι-αεροπορικούς πυραύλους από το ΝΑΤΟ για να αποτρέψει τη Ρωσία



3dman_eu - pixabay
Freepen.gr - Η Λιθουανία ζήτησε από την Ουάσινγκτον να εγκαταστήσει τα συστήματα πιο τακτικά για ασκήσεις, υποστηρίζοντας ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να γνωρίζει καλά την περιοχή σε περίπτωση σύγκρουσης, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Raimundas Karoblis στο Reuters.

"Ναι, βεβαίως (ζητάμε)", είπε στο Reuters την Πέμπτη. «Μιλάμε όχι μόνο για τους Patriot αλλά και για άλλες δυνατότητες, όπως οι εκδημοκρατιστές μικρής εμβέλειας, και άλλα συστήματα για να δημιουργήσουμε μια περιφερειακή αρχιτεκτονική της αεροπορικής άμυνας, διότι δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας».

Η Λιθουανία, η Λεττονία και η Εσθονία, που κάποτε ελέγχονταν από τη Μόσχα, τώρα αποτελούν μέρος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χρειάζονται βοήθεια από τη Δύση παρά την αύξηση των αμυντικών προϋπολογισμών λόγω των μικρών οικονομιών τους.

Η Πολωνία εξέφρασε την ανησυχία της για την ενσωμάτωσης της Κριμαίας στη Ρωσία το 2014 και δαπανά περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά πυραύλων Patriot από τη Raytheon Co μετά από συμφωνία το Μάρτιο.

Οι Patriot έχουν σχεδιαστεί για να ανιχνεύουν, να παρακολουθούν και να εμπλέκονται με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), πυραύλους κρουζ και βαλλιστικά μικρής εμβέλειας ή τακτικά βλήματα.

Αλλά οι μικρές χώρες της Βαλτικής δεν μπορούν να αντέξουν τα δαπανηρά στρατιωτικά πολεμικά αεροπλάνα ή προηγμένες αεροπορικές άμυνες, καθιστώντας τες εξαρτημένες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ για να καλύψουν το κενό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail