Τούρκος κορυφαίος δημοσιογράφος αποκαλύπτει γιατί ο Ερντογάν προκήρυξε τώρα τις εκλογές

Freepen.gr - Ο ουσιαστικά εξόριστος δημοσιογράφος Abdullah Bozkurt αποκαλύπτει τους πολύ απλούς λόγους του εκλογικού "αιφνιδιασμού" του Ερντογάν στην Τουρκία.

Κατά το γνωστό δημοσιογράφο αυτή είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή κεφαλαιοποίησης των κερδών του Τούρκου Προέδρου ώστε να εδραιώσει τη θέση του στον αυτοκρατορικών αρμοδιοτήτων θρόνο του και να περιορίσει τη δυναμική της αντιπολίτευσης πριν τα σημεία κατάρρευσης της τουρκικής οικονομίας καταστούν πιο ορατά.



Θα πρέπει όμως να επισημάνουμε ορισμένα ακόμη σημεία πηγαίνοντας λίγο παρακάτω τις σκέψεις του Bozkurt. Ο Ερντογάν βρίσκεται σε μια θέση ισχύος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής αφού κατά την τουρκική θεώρηση:

1. Νίκησε -υποτίθεται- τους τρομοκράτες στο Αφρίν
2. Εξεδίωξε την ιταλική πλατφόρμα από την κυπριακή ΑΟΖ
3. Αποκλείει κατά καιρούς ναυτικά τα "καρντάκ" και κατεβάζει (κατά φαντασία) σημαίες από ελληνικές βραχονησίδες.
4. Παρουσιάζεται ως ισότιμος συνομιλητής ΗΠΑ και Ρωσίας

Τώρα είναι η ώρα της εκλογικής ζαριάς που όμως δεν είναι εύκολη. Να θυμίσουμε ότι στο τουρκικό δημοψήφισμα ο Ερντογάν έχασε με διαφορά όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα και κέρδισε μόνο στα βάθη της Ανατολίας.

Ενίοτε ο όλεθρος από το θρίαμβο είναι μια λεπτομέρεια απόσταση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail