Μία από τις μεγαλύτερες «φούσκες» όλων των εποχών είναι έτοιμη να εκραγεί...

Ανοίγει η αυλαία για μια από τις μεγαλύτερες "φούσκες" όλων των εποχών, στις μετοχές των καναδικών εταιριών εμπορίας κάνναβης.
 
Αναδημοσίευση από: bankingnews.gr
 
Οι επενδυτές μέσα σε ένα κλίμα ακραίας ευφορίας προχώρησαν σε αθρόες τοποθετήσεις σε μετοχές εταιριών του κλάδου, στέλνοντας τις τιμές των μετοχών τους στην στρατόσφαιρα κατά το 2017, ανοίγοντας τα πορτοφόλια τους σε αμφισβητήσιμες διοικητικές ομάδες και σε ακόμη πιο αμφισβητήσιμες αποτιμήσεις. 

Οι επενδυτές πόνταραν στο γεγονός ότι το 2018 θα ήταν μια «περίοδος νίκης» με τη νομιμοποίηση της καναδικής αγοράς ψυχαγωγικής κάνναβης αλλά τα γεγονότα δυστυχώς δε φαίνεται να επαληθεύονται.

Ο κλαδικός δείκτης των εταιριών κάνναβης καταγράφει απώλειες -44% από την κορυφή τον Ιανουάριο του 2018 (βλ. Διάγραμμα παρακάτω).
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τρεις μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου καταγράφουν σημαντικές απώλειες.
Canopy Growth (4 δισ. δολάρια κεφαλαιοποίηση) απώλειες -12%, Aurora Cannabis (3 δισ. δολάρια κεφαλαιοποίηση) πτώση-8,5% και Aphria (3 δισ. δολάρια κεφαλαιοποίηση) απώλειες -9,9%.Τα θεμελιώδη για τις μετοχές των εταιριών κάνναβης είναι ατελή όπως και οι διοικήσεις των εταιριών 

Στις αρχές Φεβρουαρίου 2018 αποκαλύφθηκαν οι τρεις μεγάλες αλήθειες για τον κλάδο των εταιριών κάνναβης στον Καναδά.

1. Η νομιμοποίηση της μαριχουάνας πάντα ισούται με τον αποπληθωρισμό των τιμών.
Σε κάθε νόμιμη αγορά, οι τιμές λιανικής και χονδρικής βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα κοντά στην ημερομηνία της νομιμοποίησης εξαιτίας της έλλειψης εφοδιασμού και στη συνέχεια αρχίζουν να μειώνονται γρήγορα, λόγω της εισόδου νέων παιχτών στην αγορά.

Τιμές νόμιμης κάνναβης2. Η μαύρη αγορά είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής των νόμιμων παραγωγών κάνναβης.
Η αγορά μαριχουάνας είναι ώριμη στον Καναδά με την προσφορά από την μαύρη αγορά ήδη να υπερβαίνει τη ζήτηση (ο Καναδάς εξήγαγε το 20% της παραγωγής μαριχουάνας του το 2017).
Οι νόμιμοι παραγωγοί θα πρέπει να ανταγωνιστούν στο θέμα των τιμών για να κερδίσουν μερίδιο αγοράς.
Η μαύρη αγορά δεν θα εξαφανιστεί ως δια μαγείας.
 
3. Οι ακραίες αποτιμήσεις θυμίζουν τη φούσκα σπάνιων γαιών το 2010.
Οι «busllish» θέλουν να πιστεύουν ότι η κάνναβη είναι ένα επώνυμο προϊόν.
Δεν είναι. 

Η κάνναβη είναι ένα εμπόρευμα και πάντα θα είναι (δείτε Κολοράντο, Ουάσιγκτον και Καλιφόρνια).Η προγραμματισμένη παραγωγική ικανότητα των 13 καλύτερων νόμιμων παραγωγών κάνναβης στον Καναδά. 

Με βάση τα εκτιμώμενα ποσοστά κατανάλωσης, ο Καναδάς θα έχει τουλάχιστον 850.000 κιλά κάνναβης (85%) πλεόνασμα πέραν τη ζήτησης μέχρι τα τέλη του 2021. 

Είναι σημαντικό ότι αυτή η υπερπροσφορά δεν αφορά τους μικρότερους παραγωγούς ή τη μαύρη αγορά, η οποία ήδη προμηθεύει πλήρως την αγορά.Χωρίς την υποστήριξη των αποτιμήσεων, την κακοδιαχείριση από το μάνατζμεντ των εταιριών και πανικόβλητους επενδυτές, - οι προοπτικές για τις μετοχές των εταιριών κάνναβης του Καναδάς είναι ζοφερές...
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...