«Η απειλή για την Τουρκία προέρχεται από τους στρατηγικούς συμμάχους της»

President Erdogan poses with police officers © Kayhan Ozer / Reuters
Freepen.gr - Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ερντογάν επέκρινε έντονα τις ΗΠΑ και τους άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ για την υποστήριξή τους και την εξάρτηση από τις κουρδικές πολιτοφυλακές για να διατηρήσουν τη θέση τους στη Συρία, επαναλαμβάνοντας ότι η Άγκυρα τις βλέπει ως απειλή για την ασφάλειά της, αναφέρει το RT.

"Δεν μπορούμε να αγοράσουμε όπλα από τις ΗΠΑ με τα χρήματά μας, αλλά δυστυχώς, οι ΗΠΑ και οι δυνάμεις του συνασπισμού δίνουν αυτά τα όπλα, τα πυρομαχικά αυτά, σε τρομοκρατικές οργανώσεις δωρεάν", δήλωσε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι NTV.

"Από πού προέρχεται η απειλή; Προέρχεται κυρίως από στρατηγικούς μας εταίρους», δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι η Ουάσινγκτον συνεχίζει να τροφοδοτεί με όπλα με αποστολές φορτηγών και αεροπλάνων στη Βόρεια Συρία.

"Οι ΗΠΑ έστειλαν 5.000 φορτηγά φορτωμένα με όπλα στη βόρεια Συρία", δήλωσε ο Τούρκος ηγέτης, επαναλαμβάνοντας τις ανησυχίες που.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail