Βομβαρδισμό της Συρίας αναμένεται να ανακοινώσει ο Τραμπ, μετά το δοκιμαστικό του Ισραήλ με αμερικανική έγκριση

Υπεύθυνος ο Πούτιν για την βάρβαρη επίθεση με χημικά από το «Κτήνος Άσαντ» στην Γκούτα.

Του Μιχαήλ Στυλιανού

Όπως μεταδίδει το Zero Hedge, ο Αμερικανός Πρόεδρος Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα αναγγείλει μιαν «μείζονα απόφαση» για τη Συρία, «πολύ γρήγορα», «πιθανώς μέχρι το τέλος της ημέρας», προσθέτοντας ότι «τίποτα δεν αποκλείεται».

Αναφερόμενος στην αποδιδόμενη στον ΄Ασαντ επίθεση με χημικά στην Γκούτα («προβοκάτσια» για την οποία προειδοποίησαν προ εικοσαημέρου Ρώσοι επιτελείς και ο ίδιος ο Πούτιν από την Κωνσταντινούπολη), ο Πρόεδρος Τραμπ είπε: «Με απασχολεί πολύ ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, πρόκειται εδώ για την ανθρωπότητα και δεν μπορεί να επιτρέπεται να συμβεί. Έτσι θα εξετάσουμε αυτή την βάρβαρη ενέργεια και θα μελετήσουμε τι γίνεται.»

Αντιγράφοντας την υπόθεση Σκρίπαλ –συνεχίζει το πρακτορείο- ο Τραμπ είπε επίσης ότι ο Άσαντ θα πληρώσει ένα τίμημα, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι ο Άσαντ ευθύνεται πράγματι για την επίθεση.

Πρόκειται για επανάληψη του ότι συνέβη των Φεβρουάριο, όταν ο Τίλερσον κατήγγειλε την Ρωσία για υποτιθέμενη επίθεση με χημικά από το καθεστώς Άσαντ και αργότερα παραδέχτηκε ότι δεν ξέρει ποιος είναι ο δράστης. Τώρα –αναφέρει το πρακτορείο- ο Τραμπ έχει επιπλέον λόγους να περισπάσει την προσοχή από τα εσωτερικά προβλήματα (οικονομικά και του εμπορικού πολέμου) και φαίνεται αποφασισμένος να εξαπολύσει νέον βομβαρδισμό με πυραύλους Τόμαχωκ στη Συρία.

Στο μεταξύ Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την είδηση του NBC, ότι το Ισραήλ είχε ενημερώσει την αμερικανική κυβέρνηση για τον βομβαρδισμό της αεροπορικής βάσης Τα-4 της Συρία την νύχτα του Πάσχα, που έγινε έτσι με την σιωπηρή αμερικανική έγκριση.

«Ο Ισραηλινός βομβαρδισμός προοριζόταν- αναφέρει το Zero Hedge- ως αντίποινα για την επίθεση με δηλητηριώδες αέριο στο τελευταίο ανταρτικό οχυρό πλησίον της Δαμασκού. Η επίθεση αποδόθηκε (χωρίς αποδεικτικά στοιχεία) στην κυβέρνηση της Δαμασκού»

Αυτή η πρώτη άμεση και απροκάλυπτη πολεμική επέμβαση, που εισάγει το Ισραήλ στον πόλεμο της Συρίας, προσδίδει νέες διαστάσεις στην εύφλεκτη αυτή διεθνώς εστία, με ενδεχόμενες απροσμέτρητα διεθνείς προεκτάσεις…

Ο Ρώσος υπουργός των εξωτερικών χαρακτήρισε «προβοκάτσια» τις πληροφορίες για την χημική επίθεση. Υπενθυμίζεται ότι προ δεκαπενθημέρου ο αρχηγός του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Γκερασίμωφ, είχε επίσημα ανακοινώσει διεθνώς πληροφορίες των ρωσικών υπηρεσιών για την μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων χημικών όπλων στη Γκούτα, κρυμμένων σε φορτηγά ΜΚΟ με «ανθρωπιστική βοήθεια». Την προειδοποίηση επανέλαβε ο ίδιος ο Πούτιν –εκτός θέματος- στις δηλώσεις του σε πρεσ-κόνφερανς, μετά την τριμερή διάσκεψη κορυφής στην Κωνσταντινούπολη προ ημερών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail