Λαβρόφ: Η Τουρκία θα πρέπει να επιστρέψει την Αφρίν στη Συρία

Freepen.gr - Σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς ότι η Συρία πραγματοποίησε επίθεση με χημικά όπλα στην Ντούμα της Δαμασκού, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ υπενθύμισε ότι ο ρωσικός στρατός είχε προειδοποιήσει πολλές φορές ότι προετοιμαζόταν σοβαρή πρόκληση με τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία για να κατηγορηθεί η Δαμασκός.

Σύμφωνα με το τουρκικό Sputniknews ο Λαβρόφ έδωσε κοινή συνέντευξη τύπου με τον ομόλογό του από το Τατζικιστάν Σιρότσκι Ασόλβς όπου ανέφερε: 

"Τα στρατεύματά μας στη Συρία είχαν ενημερώσει για την προετοιμασία σοβαρής πρόκλησης. Η κυβέρνηση της Συρίας έκανε μια δήλωση σχετικά με αυτό το θέμα και ο στόχος αυτής της σοβαρής πρόκλησης είναι να κατηγορηθεί η κυβέρνηση της Δαμασκού ότι χρησιμοποίησε χημικά όπλα εναντίον αμάχων».

Ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η παρακάτω δήλωση που αποδίδεται στον Λαβρόφ σχετικά με την Αφρίν. Ο Ρώσος υπουργός υπενθύμισε ότι ο Ερντογάν είχε δηλώσει πως σκοπός της Τουρκίας δεν είναι η παραμονή στην περιοχή και σημείωσε ότι μετά το τέλος της επιχείρησης θα πρέπει να επιστρέψει τον έλεγχο αυτού του τμήματος στην κυβέρνηση της Συρίας!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail