Γιλντιρίμ: Κατεβάσαμε την ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα "Ανθρωποφάς" - Διαψεύδει ο Δήμαρχος Φούρνων

Freepen.gr - Η ελληνική σημαία που τοποθετήθηκε  στη τη βραχονησίδα "Ανθρωποφάς" έχει αφαιρεθεί, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινίλι Γιλντρίμ, τη Δευτέρα, καθώς προέτρεψε την Ελλάδα να αποφύγει την κλιμάκωση των εντάσεων.

Μιλώντας σε μια επιτροπή στην Κωνσταντινούπολη, ο Yıldırım δήλωσε ότι η Ελλάδα πρόσφατα παραβίασε την κυριαρχία της Τουρκίας σε νησίδες στο Αιγαίο και προσπάθησε να τοποθετήσει ελληνική σημαία σε μια από αυτές:

"Οι ομάδες ακτοφυλακής μας πραγματοποίησαν την απαραίτητη παρέμβαση και αφαίρεσαν τη σημαία" είπε ο  Yıldırım που συνέστησε στην Ελλάδα να αποφύγει τις προκλήσεις και τις εντάσεις στο πλαίσιο των σχέσεων γειτονίας.

"Ειδικά αναμένουμε από αυτούς να πιστεύουν ότι δεν θα εγκαταλείψουμε τα δικαιώματα κυριαρχίας της χώρας μας", δήλωσε ο Yıldırım, προσθέτοντας ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να δώσει την απαραίτητη απάντηση σε τέτοιες ενέργειες.

Το ΥΕΘΑ αμφισβητεί το περιστατικό αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση. Ο δήμαρχος Φούρνων Κορσεών, Ιωάννης Μαρούσης, δήλωσε ότι πλησίασε σε κοντινό σημείο και πως βλέπει τις σημαίες.



*φωτο: ΑΑ
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail