Ο απλός λόγος που οι Ρώσοι είναι υποχρεωμένοι να αντιδράσουν αν χτυπήσουν οι ΗΠΑ

φωτο: ρωσικό υπουργείο άμυνας
Ακόμη κι αν δεν κλιμακωθεί η κατάσταση στη Συρία (που το ευχόμαστε όλοι), ζούμε ιστορικές στιγμές καθώς ένας αμετροεπής πρόεδρος-showman έρχεται να κάνει τα αντίθετα από όλα όσα έλεγε προεκλογικά. 

Του Στρατή Μαζίδη

Είχαμε τονίσει αρκετές φορές πως οι ΗΠΑ δε θα δεχθούν έτσι εύκολα την ήττα τους στη Συρία και ότι θα μετέλθουν ακόμη και το σατανικότερο κόλπο για να αντιστρέψουν την κατάσταση. Φυσικά δεν είναι εύκολο. Ο πόλεμος κερδίζεται στο έδαφος από αυτόν προχωρά σε αυτόν. Οι πύραυλοι από απόσταση, διότι από κοντά υπάρχει κίνδυνος κατάρριψης των αεροσκαφών, είναι μεν κάτι αλλά όπως φάνηκε τόσο στην επίθεση στο Σαϊράτ όσο και στην Τ-4 επιφέρει απλώς γρατζουνιές.

Σε κάθε περίπτωση τα σημεία δείχνουν ότι επίκειται ή τουλάχιστον πως βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μια ανάφλεξη στη Συρία με επέμβαση της Δύσης, έστω εκ του μακρώθεν, η οποία βρήκε ή κατασκεύασε το πρόσχημα που χρειαζόταν.

Πέρα από τις αρχικές δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων, όπως ο πρέσβης στο Λίβανο περί αναχαίτισης όλων των πυραύλων, αν εκτοξευθούν, απομένει να αποδειχθεί στην πράξη.

Στον πόλεμο της Συρίας οι Αμερικάνοι και η Δύση δεν έχουν μετρήσει απώλειες καθώς πολεμούν είτε με αναλώσιμους τζιχαντιστές είτε με τους ευκολοπαράσυρτους Κούρδους. Η Ρωσία όμως έχει εμπλακεί ενεργά. Μετρά χιλιάδες αεροπορικές εξόδους, πυραυλικές επιθέσεις μέχρι και από τον στόλο της Κασπίας Θάλασσας, νεκρούς αλλά και χρυσά συμβόλαια που αφορούν σε ανοικοδόμηση και ενεργειακές πηγές.

Επιπλέον είναι λίγο δύσκολο να αφήσει έτσι εύκολα να αλλάξουν οι ισορροπίες και να ρισκάρει να χαθούν όλα όσα με κόπο κατέκτησε κι απέκτησε βήμα βήμα από το φθινόπωρο του 2015. 

Επιπρόσθετα αν οι Ρώσοι καθίσουν και βλέπουν τη Συρία να βάλλεται, τότε αυτό θα έχει μεγάλο αντίκτυπο σε μια χώρα η οποία παρουσιάζεται ως υπερδύναμη και είχε φανεί πως αυτή κάνει το παιχνίδι στη Συρία. Θα φανεί στην πράξη ότι είναι μεγάλη στα λόγια και μικρή στην πράξη.

Το λιγότερο που μπορεί να κάνει, είναι ό,τι και πέρυσι με την επίθεση στο Σαϊράτ. Να αναχαιτίσει τους πυραύλους. Το λιγότερο...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail