Τα γενεαλογικά δένδρα τρομάζουν την Τουρκία - Οι πολίτες ανακαλύπτουν πως...δεν είναι οι Τούρκοι

Image by Hugo Goodridge/Al-Monitor
Freepen.gr - Η πρόσφατη πρόσβαση των πολιτών της Τουρκίας μέσω διαδικτύου στα γενεαλογικά δεδομένα τους ώστε να ανακαλύψουν την καταγωγή τους, τους έφερε αντιμέτωπους με μια πραγματικότητα που αρκετοί δεν περίμεναν.

Αρκετοί ανακάλυψαν προς μεγάλη τους έκπληξη πως το αίμα που κυλάει στις φλέβες τους μπορεί να είναι ελληνικό, αρμένικο ή ιουδαϊκό αλλά δεν είναι τούρκικο.

Ο Fehim Tastekin στο al-monitor.com προχωρά σε ένα άρθρο που καταγράφει την αμηχανία της τουρκικής κοινής γνώμης με το άνοιγμα των αρχείων αυτών και την παροχή πρόσβασης στους πολίτες.

Η πραγματικότητα αποδείκνυεται πολλές φορές σοκαριστική. Ο Hrant Dink είχε αποκαλύψει το 2004 ότι η πρώτη πιλότος της Π.Α. της Τουρκίας ήταν Αρμένισσα. Επίσης ο Luft Dogan, υπεύθυνος θρησκευτικών υποθέσεων, προέκυψε αδερφός του Αρμένιου Πατριάρχη, όντας ένα από τα πολλά παιδιά που μετά τη γενοκτονία του 1915 εκτουρκίστηκαν. 

Η κεμαλική θεωρία των καθαρών Τούρκων καταρρέει, ενώ πλέον επιβεβαιώνονται οι απόψεις εδώ και δεκαετίες σχετικά με τα αρχεία της οθωμανικής αυτοκρατορίας που φυλούσαν οι Τούρκοι ως επτασφράγιστα μυστικά.

Οι Τούρκοι έχουν καθαρά μογγολικά χαρακτηριστικά. Πόσους τέτοιους έχουν δει όσοι έχουν ταξιδέψει στη γείτονα; Η πλειοψηφία των "Τούρκων" είναι εξισλαμισμένοι Ελληνες που για σειρά λόγων άλλαξαν όσο η αυτοκρατορία έχανε εδάφη στη Μικρασία. Το ερώτημα είναι, υπάρχει κανείς να τους ξυπνήσει;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail