Οι ΗΠΑ χάνουν το γεωπολιτικό παιχνίδι στη Μέση Ανατολή - Χτύπησαν για να σώσουν το κύρος τους

Επειδή εξόπλισαν τους αντιπάλους του Άσαντ και δεν κατάφεραν να τον ανατρέψουν πρέπει να τον βομβαρδίσουν οι δυτικοί με το αιτιολογικό ότι σκοτώνει το λαό του. Έχουν, νομίζουν, πολιτική νομιμοποίηση να βομβαρδίσουν τη Σερβία, τη Λιβύη, το Ιράκ και πολλές άλλες χώρες και να εγκαθιστούν προέδρους της αρεσκείας τους. 

Πάνος Ιγνατίου - Μόσχα

Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι έχουν πολιτική και ηθική νομιμοποίηση. Το πολιτικό και πολιτειακό κύρος των ΗΠΑ πηγάζει από τη δύναμη και όχι την σοφία και την πολιτειακή ομαλότητα.

Οι ΗΠΑ χάνουν το γεωπολιτικό παιχνίδι στη Μέση Ανατολή. Χτύπησαν για να σώσουν το κύρος τους. Δε θα ανατρέψουν τη συνεργασία Ρωσίας - Κινας - Ιράν όσες ψεύτικες ιστορίες στήσουν με απόπειρες δολοφονίας Ρώσων πρακτόρων ή επιθέσεις με χημικά και απελάσεις Ρώσων διπλωματών. 

Αν η Ρωσία αποφάσιζε να εκτελέσει το Ρώσο πράκτορα, σήμερα δε θα βρισκόταν στη ζωη. Η επίθεση είναι ενορχηστρωμένη αλλά θα αποτύχει γιατί δε θα έχει διεθνή υποστήριξη εκτός από τις δυτικές χώρες οι οποίες βρίσκονται σε βαθειά κρίση. 

Καμία άλλη χώρα δε θα καταστρέψει την οικονομία και το λαό της για να εμπλακεί σε έναν πόλεμο με μεγάλες δυνάμεις στη Συρία. Ο δε Άσαντ θα φύγει όταν αποφασίσει ο συριακός λαός.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...