Αποστολή εξετελέσθη - Οι αμερικανικοί πύραυλοι απέκρυψαν τα ίχνη των εγκλημάτων της Ουάσιγκτον στη Συρία

Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο έπληξαν με πυραύλους τη Συρία λίγες μέρες πριν οι εμπειρογνώμονες του OPCW επισκεφθούν τη Douma για να ερευνήσουν τις αναφορές για τη χημική επίθεση, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην ετήσια συνέλευση του Συμβουλίου Εξωτερικής & Αμυντικής Πολιτικής αναφέρει η pravdareport.com. Ο υπουργός σημείωσε ότι η Δαμασκός δε δημιούργησε κανένα εμπόδιο για τους ειδικούς που έρχονται να διερευνήσουν το περιστατικό στη Douma.

"Βέβαια, είναι σαφές σε όλους ότι αυτό συνέβη την προηγούμενη ημέρα πριν οι επιθεωρητές του OPCW, που ήδη έφτασαν στη Βηρυτό, μετακινηθούν στο χώρο του συμβάντος για να βρουν είτε την παρουσία είτε την απουσία αποδείξεων για τη χρήση χημικών όπλων" δήλωσε ο Λαβρόφ. Τόνισε επίσης ότι οι ειδικοί επιβεβαίωσαν ήδη την ετοιμότητά τους να πάνε στην πόλη Douma παρά την πυραυλική επίθεση.

Ο Λαβρόφ υπενθύμισε ότι παρόμοια κατάσταση συνέβη πριν από ένα χρόνο, προτού οι ΗΠΑ χτυπήσουν την αεροπορική βάση Shayrat στη Συρία. Ο Υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι οι δυτικές χώρες δεν παρείχαν πειστικές αποδείξεις για το τι συνέβη τότε. "Όπως έχετε ακούσει, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, ο Γάλλος πρόεδρος έλεγαν ότι είχαν αναμφισβήτητα γεγονότα που αποδεικνύουν ότι ο Άσαντ χρησιμοποίησε χημικές ουσίες στη Ντούμα. Ακούσαμε παρόμοιες δηλώσεις πριν από ένα χρόνο, κατέδειξαν ως αδιαμφισβήτητα γεγονότα και στη συνέχεια αποκαλύφθηκε με θαυμασμό ότι ο OPCW έλαβε δείγματα από τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο και ότι υπήρχε σαρίν σε αυτά», ανέφερε ο υπουργός.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail