Πίστη κι ελπίδα στηρίζονται στον άδειο τάφο


Καλή Ανάσταση!

Η ευχή απευθύνεται σ' όσους πιστεύουν. Στους άλλους, καλή Κυριακή του Πάσχα. Επειδή όμως και η Κυριακή προέρχεται από το όνομα του Κυρίου της Ανάστασης, θεωρώ και πάλι ότι δεν σέβομαι την ανεξιθρησκεία τους. Ομως, όσοι δεν πιστεύουν, δεν έχουν και θρησκεία, άρα δεν έχει νόημα η ανεξιθρησκεία.

Του Στέλιου Συρμόγλου

Για τους πιστούς ωστόσο, η προσέγγιση του Πάσχα, χρειάζεται την απλότητα της αγάπης και τη φωτισμένη απλή πίστη. Κι όχι το "διαγκωνισμό" της ματαιοδοξίας και της επίδειξης στα σοκάκια της Μυκόνου και στα κοσμοπολίτικα θέρετρα της νεοελληνικής αποχαύνωσης.

Αλλιώς, Πάσχα θα έρχονται και Πάσχα θα φεύγουν. Κι εμείς θα μένουμε προ του κλειστού τάφου. Το χριστιανικό μυστήριο, ιδωμένο στην έσχατη έκφρασή του, στην Ανάσταση του Χριστού, φωτίζει την ιστορία των ψυχών ως ιερή πληροφορία. Ανάγει στον κόσμο της διαρκούς επιφάνειας και αποκάλυψης, ενώ ταυτόχρονα εισάγει στη χώρα των στεναγμών και του άγχους ως έγχρονη μαρτυρία του Υπερούσιου.

Ολη η πίστη και η ελπίδα του Χριστιανισμού στηρίζεται στον άδειο τάφο!..

Από το κενό μνήμα Του και την "κοινήν εντολήν" ανέβλησε μια καινούργια ζωή. Ο Χριστιανισμός, ανεξάρτητα των εκτρωμάτων που έγιναν εν ονόματί του και εν πολλοίς γίνονται, προκάλεσε ανακατάταξη στον πίνακα των αξιών και τοποθέτησε την αγάπη στη θέση της δικαιοσύνης.

Το χριστιανικό μήνυμα της Ανάστασης πληροφορεί και ταυτόχρονα ανάγει στην αιώνια θέα και κοινωνία ως θεήλατη αποπληροφορία. Κομίζει τη μακαριότητα και αιχμαλωτίζει το πάθος. Πάθος του πάθους η Ανάσταση θα προκαλεί την ιστορική συνείδηση και τις ευθύνες του προσώπου με το απόλυτο Πρόσωπο!..

Χρόνια Πολλά!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail