Τζούφια βγάζουν την επίθεση οι Ρώσοι - «Αναχαιτίστηκε η πλειοψηφία των πυραύλων»

φωτο dimpenews
Freepen.gr - Η πλειοψηφία των πυραύλων που εκτοξεύθηκαν κατά της Συρίας από Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Γαλλία αναχαιτίστηκαν από συριακά συστήματα αεράμυνας, δήλωσε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Τα πολεμικά αεροσκάφη των ΗΠΑ και των συμμάχων καθώς επίσης και σκάφη επιφανείας εκτόξευσαν πάνω από 100 πυραύλους cruise και πυραύλους αέρος-επιφανείας εναντίον πολιτικών και στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη Συρία αναφέρει το υπουργεί..

Τα χτυπήματα έγιναν από δύο αμερικανικά πλοία που σταθμεύουν στην Ερυθρά Θάλασσα, με τακτική αεροπορική υποστήριξη από τη Μεσόγειο και βομβαρδιστικά Rockwell Β-1 Lancer βομβαρδιστικά από την αεροπορική βάση του συνασπισμού στην κατεχόμενη Αλ Τανφ της νότιας Συρίας, σημειώνει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η αεροπορική βάση Al-Dumay που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από τη Δαμασκό, δέχθηκε επίθεση από 12 πυραύλους κρουζ, με το υπουργείο να αναφέρει ότι όλοι αναχαιτίστηκαν.

Για να απωθήσει την επίθεση, η Δαμασκός ανέπτυξε σοβιετικής κατασκευής πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος, συμπεριλαμβανομένων των S-125 (το όνομα του ΝΑΤΟ: SA-3 Goa), S-200 (SA-5 Gammon), 2K12 Kub και Buk.

Η Ρωσία δεν χρησιμοποίησε τα συστήματα αεροπορικής άμυνας στη Συρία για να αναχαιτίσει τους αμερικανικούς, βρετανούς και γαλλικούς πυραύλους.

Το αν η δήλωση αυτή ευσταθεί ή όχι θα φάνει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, όπως ακριβώς συνέβη με την επίθεση στο Σαϊράτ πριν από ένα χρόνο. Τότε η επίθεση ήταν ανώφελη και το ίδιο απόγευμα η βάση λειτουργούσε κανονικά. Αυτή τη φορά η Συρία είχε προλάβει να προστατεύσει όλες τις μονάδες της. Η έκταση της όποιας ζημιάς επί των εγκαταστάσεων από το πρωινό χτύπημα θα φανεί στο άμεσα μέλλον.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail