Τι σημαίνει για την Ελλάδα τυχόν ατύχημα ή ανθρώπινο λάθος στο Ακούγιου

Να προσφύγει η Ελλάδα σε διεθνείς Οργανισμούς - Για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια, το ενδεχόμενο κατασκευής ενός πυρηνικού εργοστασίου στο Ακούγιου της Τουρκίας με Ρωσική συνδρομή, είναι πιαθνόν παρά ποτέ.

Τυχόν ατύχημα, ή ανθρώπινο λάθος ή και η διαχείριση των πυρηνικών του αποβλήτων, θα είναι καταστροφικό για 200 εκατομμύρια ανθρώπους από την Ιταλία μέχρι την Μέση Ανατολή, νέκρωση του Αιγαίου και 10 φορές μεγαλύτερο κακό για την Ελλάδα, λόγω απόστασης σε σχέση με τις συνέπειες από το ατύχημα του 1986 για το Τσερνομπίλ. Αυτά δηλώνει ο πρώην Πρόεδρος του ΕΦΕΤ και επιστημονικός συνεργάτης του Δημόκριτου στον 98.4, Νίκος Κατσαρός.

Η Ελλάδα αλλά και η Ε.Ε. θα πρέπει να προσφύγουν από τώρα σε διεθνείς οργανισμούς, κατά της καταστροφικής στο άμεσο μέλλον λειτουργίας πυρηνικού εργοστασίου στο Ακούγιου της Τουρκίας και των θανάσιμων κινδύνων που περικλείειε αυτό για όλη τη Μεσόγει, λέει ο επιστημονικός συνεργάτης του Δημόκριτου, Νίκος Κατσαρός. Όπως λέει, στο Ακούγιου, τυχόν ατύχημα, ή ανθρώπινο λάθος ή και η διαχείριση των πυρηνικών του αποβλήτων, θα είναι καταστροφικό για 200 εκατομμύρια ανθρώπους από την Ιταλία μέχρι την Μέση Ανατολή, νέκρωση του Αιγαίου και 10 φορές μεγαλύτερο κακό για την Ελλάδα.

Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.