Η Αγκυρα αποκάλυψε τι [και πότε] θα κάνει με την Αφρίν

© REUTERS/ Khalil Ashawi
Freepen.gr - Μιλώντας με δημοσιογράφους, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Μπότζαντ τόνισε ότι είναι αδύνατο να επιλυθεί στρατιωτικά η συριακή κρίση.

Ο τουρκικός στρατός θα αποχωρήσει από τη Αφρίν της Συρίας μετά την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας στη χώρα, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας:

"Έχουμε έρθει όχι ως κατακτητές και δεν πρόκειται να μείνουμε, σεβόμενοι την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας. Έχουμε εκκαθαρίσει την Αφρίν από τρομοκράτες. Οι δυνάμεις μας συνεχίζουν να καθαρίζουν τα ορυχεία εκεί. Υπάρχει ένα κενό ισχύος στη Συρία τώρα, υπάρχουν διαφορετικές δυνάμεις, η αντιπολίτευση. Θα μεταφέρουμε την εξουσία στους κατοίκους της Afrin, οι οποίοι θα ομαλοποιήσουν τις ζωές τους. Προς το παρόν, είναι σημαντικό να βρούμε μια πολιτική λύση για την κρίση και, μόλις βρεθεί, θα φύγουμε από τη χώρα", δήλωσε ο Μπότζαν στους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, εξέφρασε την ελπίδα ότι η Άγκυρα θα επιστρέψει την Αφρίν στον κυβερνητικό έλεγχο της Συρίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail