Ρώμη: Η Ιταλία δε θα επιτεθεί στη Συρία - Γιατί ειπώθηκε αυτό

Freepen.gr - «Η παραδοσιακή μας υποστήριξη [στις ΗΠΑ] δε σημαίνει ότι θα αρχίσουμε να επιχειρούμε από ιταλικές βάσεις που στοχεύουν άμεσα στη Συρία», δήλωσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός Paolo Gentiloni σε μια δήλωση του από το Palazzo Chigi στη Ρώμη το Σάββατο.

Τα σχόλια του Gentiloni ήρθαν μετά την έναρξη των αεροπορικών επιθέσεων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας εναντίον πολλαπλών στόχων της κυβέρνησης της Συρίας νωρίς το πρωί του Σαββάτου, στοχεύοντας σε υποτιθέμενους χώρους χημικών όπλων καθώς και σε μια στρατιωτική βάση της Συρίας στη Homs.

Θα πρέπει να υπενθυμιστεί ότι αρκετές φορές έχουν δει το φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ τα τελευταία χρόνια που θέλουν μυστικές επαφές ανάμεσα σε αξιωματούχους της Δαμασκού και της Ρώμης ενώ μόλις πρόσφατα δημοσιεύθηκε σε αραβικά ΜΜΕ ότι ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της Συρίας είχε μεταβεί στην Ιταλία.

Καθ'όλη τη διάρκεια του πολέμου της Συρίας, η Ιταλία έχει τηρήσει μια πολύ προσεκτική στάση απέχοντας από αφορισμούς, κορώνες και ακραίες θέσεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail