Βρετανή βαρώνη αποκαθηλώνει τη Δύση: Πήγα στη Συρία, γύρισα πόλεις, μίλησα με κόσμο και όλοι στηρίζουν τον Ασαντ

Freepen.gr - Οι περισσότεροι Σύριοι υποστηρίζουν τον πρόεδρό τους και τους στρατιωτικούς, αλλά το BBC παρουσιάζει στους Βρετανούς μια διαφορετική, μονόπλευρη ιστορία, δηλώνε η Caroline Cox, Βρετανή  βαρώνη και μέλος της Βουλής των Λόρδων στο Russia Today, αφού επέστρεψε από ταξίδι στη Συρία.

Η Caroline Cox επισκέφθηκε πολλές πόλεις της Συρίας μιλώντας με ένα "ευρύ φάσμα ανθρώπων", συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών αξιωματούχων, αρχηγών της αντιπολίτευσης, καλλιτεχνών, διανοουμένων και συνηθισμένων Σύριων που περπατούν στο πάρκο.

Σύμφωνα με τη βαρώνη Cox, παρά την εικόνα από τις δυτικές κυβερνήσεις και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η συντριπτική πλειονότητα των Συρίων είναι ευγνώμων στον Πρόεδρο Bashar Assad και τους συριακούς και ρωσικούς στρατιωτικούς για την καταπολέμηση της Ισλαμικής Πολιτείας ISIL και των τζιχαντιστών.

Ο συριακός λαός "είναι πολύ ευγνώμων στον Συριακό Στρατό, στον Ασάντ και, ίσως, για τη Ρωσική βοήθεια για να απαλλαγούμε από τους τρομοκράτες, είναι οι δράστες των πιο τρομακτικών θηριωδιών και δολοφονιών".

Ωστόσο, τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης όπως το BBC έχουν κάνει κακή δουλειά να μεταφέρουν με ακρίβεια αυτή τη δημόσια στάση, δήλωσε η βαρώνη Cox στην RT.

"Οι άνθρωποι είναι πολύ πρόθυμοι να ακούσουν την άποψη της κοινής γνώμης μέσα στη Συρία. Είναι ευρέως αντιληπτό ότι η αναφορά του BBC είναι πολύ μεροληπτική και μονόπλευρη και έτσι θέλουν πραγματικά μια μεγαλύτερη εικόνα".

Επίσης, απέρριψε τις κατηγορίες ότι το ταξίδι της στη Συρία ήταν με οποιονδήποτε τρόπο ακατάλληλο ή ότι είχε διοργανωθεί για προπαγανδιστικούς σκοπούς.

Η βαρώνη εξήγησε πώς μίλησε ελεύθερα με τυχαίους ανθρώπους που συναντήθηκε στο πάρκο "κάτι που δε θα μπορούσε να έχει κανονιστεί από την κυβέρνηση".

"Μίλησα με δύο ευχάριστες μουσουλμάνες κυρίες σε ένα από τα πάρκα του Χαλεπίου και αυτό δεν ήταν προκαθορισμένο και τις ρώτησα τι ένιωσαν σχετικά με την κατάσταση και αυτό που είπαν ήταν απόλυτα συνεπές με αυτό που θα ακούγαμε στις επίσημες συναντήσεις" είπε.

Σύμφωνα με την Cox, το μήνυμά της προς το βρετανικό λαό και ολόκληρο τον κόσμο είναι πολύ απλό: «Παρακαλώ, αφήστε το συριακό λαό την ελευθερία να αποφασίσει το δικό του μέλλον».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail