Η "Ημέρα του Βουλγαρικού Στρατού" θα γιορτασθεί στα Σκόπια

Το ίδρυμα «Μπουγκάρσκα Πάμετ» θα διοργανώσει γιορτή με την ευκαιρία της 6ης Μαΐου, της βουλγαρικής γιορτής «Ημέρα της Γενναιότητας», στο Νόβο Σέλο του κράτους των Σκοπίων.


«Φέτος για πρώτη φορά στη γιορτή θα συμμετάσχουν οι πρόεδροι των δύο χωρών», δήλωσε ο πρόεδρος και ιδρυτής του ιδρύματος, Μίλεν Βραμπέφσκι.

Η «Ημέρα της Γενναιότητας», είναι επίσημη αργία στη Βουλγαρία και γιορτάζει, παραδοσιακά, ο βουλγαρικός στρατός τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου στις 6 Μαΐου (με το παλιό ημερολόγιο).

Το ίδρυμα του Βραμπέφσκι αναπτύσσει ενεργά τη διασυνοριακή συνεργασία μεταξύ της Βουλγαρίας και των Σκοπίων και δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε κοινές εκδηλώσεις, όπως σημειώνεται.

Το βουλγαρικό μνημείο στο Νόβο Σέλο έχει αποκατασταθεί πλήρως με οικονομική δαπάνη του ιδρύματος και βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.

Δύο εβδομάδες πριν από τη γιορτή πραγματοποιούνται μεγάλες προετοιμασίες για την κοινή εκδήλωση.

Ο Δρ Βραμπέφσκι εξέφρασε την ικανοποίησή του που στη γιορτή του Βουλγαρικού Στρατού θα παραστούν οι πρόεδροι των Σκοπίων και της Βουλγαρίας, Γκιόργκε Ιβάνοφ και Ρούμεν Ράντεφ.


(Στοιχεία από republika.mk)
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...