Κάτι σιγοβράζει στη Ράκκα - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με σημαίες της Συρίας - Η λεπτομέρεια που μαρτυρά ότι θα επανέλθει στη Δαμασκό

Freepen.gr - Είχαμε τονίσει εξαρχής ότι το κράτημα της Ράκκα από τους Κούρδους θα αποδειχθεί αρκετά δύσκολο καθώς πρόκειται για μια αραβική πόλη. Επιπρόσθετα η εκδίωξη του ISIS που συνοδεύθηκε με την ισοπέδωση της πόλης από τα βομβαρδιστικά των ΗΠΑ, δε συνοδεύθηκε από πλάνο ανοικοδόμησης. Δεν έχει γίνει καν απονακροθέτηση της Ράκκα.Σε όλες τις άλλες πόλεις της Συρίας που απελευθερώθηκαν, υπήρξαν άμεσες αποναρκοθετήσεις και εν συνεχεία υλοποίηση πλάνων ανοικοδόμησης. Στην περίπτωση της Ράκκα δε συνέβη τίποτε αντίστοιχο. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι ΗΠΑ δεν αισθάνονται ιδιαίτερη σιγουριά στην κατοχή της πόλης και πως θεωρούν, ακόμη και στα πλαίσια μιας μελλοντικής συμφωνίας, να επανέλθει στον έλεγχο της νόμιμης κυβέρνησης.

Επιπρόσθετα δύσκολα μπορεί να κρατηθεί κανείς εκεί που δεν τον θέλουν. Θυμίζουμε το σχηματικό της "Λαϊκής Αντίστασης των Ανατολικών Περιοχών" με σκοπό την εκδίωξη των κατακτητών αλλά και το νεοσυσταθέν κόμμα του Μέλλοντος της Συρίας που ζητά συμφιλίωση με τη Δαμασκό.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.