Άλλοι «επιτέθηκαν» αλλά ο Συριακός Στρατός δήλωσε "Νίκη στην Γκούτα"

Freepen.gr - Η Γενική Διοίκηση του Στρατού και των Ενόπλων Δυνάμεων της Συρίας ανακοίνωσε το Σάββατο το βράδυ ότι η ανατολική Ghouta στην επαρχία της Δαμασκού είναι πλέον απολύτως ασφαλής μετά την απομάκρυνση όλων των τρομοκρατών από την πόλη Douma.

Η Γενική Διοίκηση δήλωσε ότι σε συνδυασμό με την αντίδραση των συστημάτων αεροπορικής άμυνας στην τριπλή επίθεση που ξεκίνησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία και η Βρετανία σε αρκετούς στόχους στη Συρία και μετά από μια σειρά συγκεντρωμένων στρατιωτικών επιχειρήσεων για μια εβδομάδα, μονάδες του Στρατού, ένοπλες δυνάμεις και οι συμμαχικές δυνάμεις ολοκλήρωσαν τον καθαρισμό της Ανατολικής Γκούτα και όλων των πόλεων και των χωριών της από ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες, αφού αποχώρησαν όλοι οι τρομοκράτες από την πόλη Douma, η οποία ήταν το τελευταίο τρομοκρατικό οχυρό στην Ανατολική Γκούτα.

Η Γενική Διοίκηση είπε ότι οι μονάδες μηχανικών άρχισαν αμέσως τις εργασίες αποναρκοθέτησης  προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στις υπόλοιπες μονάδες να εξασφαλίσουν τις απελευθερωμένες περιοχές και να τις προετοιμάσουν για την επιστροφή των πολιτών τα σπίτια τους με ασφάλεια.

Μέχρι σήμερα, πολλά εργοστάσια όπλων και πυρομαχικών και αποθήκες όπλων έχουν βρεθεί, μαζί με πολλές αποθήκες τροφίμων, οι οποίες είχαν μονοπωληθεί από τρομοκράτες.

Πάρα ταύτα ο συριακός στρατός δε θα εισέλθει στην πόλη, σύμφωνα με τη συμφωνία που τέθηκε σε εφαρμογή μεταξύ του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης και των τοπικών ανταρτών.

Ωστόσο, η ρωσική και συριακή στρατιωτική αστυνομία εισήλθαν στην Douma και θα συνεργαστούν με την κυβέρνηση για την επανεισαγωγή πολλών θεσμών μέσα στην πόλη.

Η επιχείρηση στην ανατολική Γκούτα και επίσημα έλαβε τέλος. Ως εκ τούτου οι μονάδες του συριακού στρατού που δεσμεύονταν τόσο για την πολυετή πολιορκία της όσο και για τη μάχη της απελευθέρωσής της αποδεσμεύονται και θα επιχειρήσουν σε εναπομείναντα μέτωπα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail