Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί μέσα από τις τουρκικές φυλακές: Γιορτάζω το Πάσχα όλων των Χριστιανών του Πόντου - Συνεχίζουμε τον αγώνα!

Το συγκλονιστικό μήνυμα του φυλακισμένου στην Τουρκία Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί για το Πάσχα.
Είναι μία ιδιαίτερη στιγμή όταν λαμβάνεις γράμμα από τις φυλακές της Τουρκίας, από το κελί του συμπατριώτη μας Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί. Ο φυλακισμένος στα τουρκικά κάτεργα για ένα σχεδόν χρόνο Έλληνας του Πόντου Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί μας έστειλε ένα συγκλονιστικό μήνυμα για το Πάσχα.

Θ. Μαλκίδης
Από: malkidis.blogspot.gr

"Γιορτάζω το Πάσχα όλων των Χριστιανών, ειδικά του Πόντου. Θέλω αυτή η Ειρήνη του Πάσχα να αποτελέσει μέσο επιβίωσης και ανοχής.

Ο Απρίλιος και ο Μάιος είναι οι μήνες με τους μεγάλους πόνους για εμάς, είναι η 24η Απριλίου και η 19η Μαΐου. Για εμάς έχει περάσει ένας αιώνας ατέλειωτος πόνος, ένα μεγάλο τραύμα, μία ατελείωτη οδύνη. Θέλω να είμαι αισιόδοξος, να περιμένουμε το μέλλον και να ξεχάσουμε αυτό που έχουμε ζήσει για λίγο. Θέλω να πιστεύω ότι είναι δυνατόν να ζήσουμε μαζί. Κάθε φορά που πιστεύω ότι η συμβίωση είναι εφικτή, απελευθερώνεται δυναμική. Δεν πίστευα ότι αυτό που χτίστηκε εναντίον μας σε αυτή την περιοχή ήταν μια σύμπτωση.

Με συνέλαβαν στις 24 Απριλίου , στις μέρες κατά τις οποίες ο Ερντογάν πήγε στην Ελλάδα και κατέκρινε το ελληνικό κράτος για την κατάσταση των μουσουλμάνων της Θράκης. Κατηγορήθηκα εκείνες τις ημέρες για τη δράση μου στα κοινωνικά μέσα όπου μοιράζομαι τις εμπειρίες του παρελθόντος και τιμωρήθηκα για 1 έτος και 3 μήνες για προσβολή του Μουσταφά Κεμάλ. Όπως είπα και άλλη φορά, δεν πιστεύω στην σύμπτωση όταν πρόκειται για εμάς. Είναι το ίδιο μήνυμα όπως πριν από έναν αιώνα. Έχω κάποια ελπίδα και ξαφνικά βρίσκομαι πάλι πίσω πριν από έναν αιώνα.


Όπου και αν είμαστε, θα συνεχίσουμε να δείχνουμε την αξία της αλληλεγγύης και θα συνεχίσουμε αγωνιζόμαστε "
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail