Κι όταν χαμογελάει ο διάβολος τα ίδια δόντια δείχνει


Όταν οι άλλοι μιλούσαν για τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, εμείς στην “κοινωνία αξιών”, έχοντας κάνει διεξοδική ορθολογική ανάλυση, λέγαμε ότι οι Ρώσοι θα αποτραβηχτούν, αλλά θα δώσουν αντιαεροπορικά συστήματα στους Σύρους για να τα αμυνθούν.

υποναύαρχος ε.α.
πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών

Όταν οι άλλοι μιλούσαν για πόλεμο με την Τουρκία από στιγμή σε στιγμή, εμείς θεωρούσαμε ότι υπάρχει σταδιακή αλλαγή της στάσης της Τουρκίας και ότι όσο μένει ανοικτό το μέτωπο στη Συρία, η Τουρκία θα καλείται να διαλέξει στρατόπεδο και δεν θα θέλει να αυξηθεί η ένταση στο Αιγαίο.

Στη συνέχεια εκτιμήσαμε ότι πέραν όλων αυτών και με δεδομένο ότι ο Ερντογάν θέλει να πάει σε εκλογές, θα αλλάζει σιγά σιγά την ρητορική του.
Είπαμε μάλιστα δημόσια πολλές φορές, ότι δεν θα ήθελε να συμβεί κάποιο απρόβλεπτο γεγονός που θα τον έκανε να χάσει τον έλεγχο των ενεργειών και την πρωτοβουλία, γιατί θα κινδύνευε να δεχθεί προεκλογικά κάποιο πλήγμα (επειδή μας υποτίμησε), που θα μπορούσε να του κοστίσει.

Εκτιμήσαμε επίσης ότι ο Ερντογάν θα συνεχίσει μεν να στρίβει τη βίδα σιγά σιγά, ελεγχόμενα και σταθερά, όχι όμως με την ίδια ένταση όπως πριν, για να μην υπάρξει κίνδυνος να συμβεί κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει την πτώση της Ελληνική κυβέρνησης, τώρα που τους έχει μάθει καλά πως αντιδρούν και πως ενεργούν.

Όταν όμως μετά τις εκλογές, θα γίνει απόλυτος κυρίαρχος στη Τουρκία, όπως προβλέπεται από τις θεσμικές αλλαγές που επέτυχε, θα έχει όλο το χρόνο να στρίψει τη βίδα μέχρι τέλους, χωρίς κολαούζο πλέον.

Συνεπώς μην παρασύρεσθε από τις τελευταίες παρελκυστικές δηλώσεις του, και ας μην πιάνει τα κυβερνητικά στελέχη ευφορία και εφησυχασμός.

Αντιθέτως πρέπει να συνεχίσουμε ψύχραιμα και μεθοδικά τις προετοιμασίες μας, τόσο στο εσωτερικό όσο και στην ενίσχυση των διεθνών ερεισμάτων μας.

Τα δόντια του διαβόλου τα ίδια είναι, ακόμη κι' όταν χαμογελάει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail