Τόλμησε να ζητήσει να μη σκοτώνουν οι Τούρκοι παιδιά και θα μπει στη φυλακή μαζί με την κόρη της


Μελίνα Κονταξή - Η Ayşe Çelik δασκάλα στις κουρδικές περιοχές της Τουρκίας τόλμησε το 2016 να πάρει τηλεφώνο σε τηλεοπτική εκπομπή και να καταγγείλει ότι σκοτώνονται παιδιά. Συγκεκριμένα όταν ξεκίνησαν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο τουρκικό Κουρδιστάν, η Çelik είχε δηλώσει τότε σε εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο «μην αφήσετε παιδιά να πεθάνουν»:

"Γνωρίζετε τι συμβαίνει στη νοτιοανατολική Τουρκία; Τα αγέννητα παιδιά, οι μητέρες, οι άνθρωποι σκοτώνονται εδώ [...] Τα πράγματα που συμβαίνουν εδώ αντανακλώνται πολύ διαφορετικά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μην αφήσετε τους ανθρώπους να πεθάνουν, μην αφήσετε τα παιδιά να πεθάνουν "

Η Çelik για αυτήν της τη φράση καταδικάστηκε από τουρκικό δικαστήριο σε 15 μήνες φυλακή. Ο δικηγόρος της έγραψε: «Θα οδηγηθεί στη φυλακή με την 2 μηνών κόρη της την Παρασκευή. Το Συνταγματικό Δικαστήριο κοιμάται».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail