Τα πολιτικά εγκλήματα δεν εξαγνίζονται με λεκτικές κορώνες

Οι σημερινοί πολιτικοί στην Ελλάδα έχουν διαπράξει σωρεία "εγκλημάτων" κατά του λαού, τον οποίο καλούν πάντα να επικυρώνει τις αλλοπρόσαλλες ή και άνομες ενέργειές τους. Οι πολιτικοί αυτοί δεν είναι προοδευτικοί, ούτε εκφραστές του ανθρωπισμού, γιατί δεν τον θεραπεύουν. Είναι εκμεταλλευτές μιας ξεπερασμένης πολιτικής πρακτικής, ενίοτε και δοξασίας, την οποία προβάλλουν για να κρατήσουν ή να υφαρπάσουν την εξουσία.

Του Στέλιου Συρμόγλου

Ο χαρακτηρισμός του προοδευτικού πολιτικού αρμόζει μόνο σ' αυτόν που δουλεύει και παράγει πολιτική για την ανακούφιση των κοινωνικών ομάδων και όχι στα οκνηρά παράσιτα, που η αποτυχία και τα συμπλέγματα τους καλλιεργούν το κοινωνικό μίσος.

Στις προηγμένες κοινωνίες η εμπειρία και ο ορθός πολιτικός λόγος γκρέμισαν τους μύθους. Τα αυθαίρετα αξιωματικά συστήματα δεν λύουν τα κοινωνικά προβλήματα, ούτε μπορούν να αποτελέσουν τελικό σκοπό. Κι αυτό, γιατί στην κοινωνική και γενικότερα στην ανθρώπινη εξέλιξη, ούτε τέλειο ούτε αμετάβλητο πρότυπο υπάρχει.

Η πρόοδος δεν καθορίζεται με εμμονές και προσκόλληση σε ευκαιριακά συμφέροντα και κομματικές σκοπιμότητες. Η πρόοδος, κοινωνική και πολιτική, είναι μια συνεχής ανοδική πορεία για τη γνώση και την κυριαρχία της ανθρώπινης ύπαρξης πρώτιστα.

Η κοινωνική εξαθλίωση απομυθοποίησε τα πολιτικά φαντάσματα του παρελθόντος και ανέδειξε τα πολιτικά εγκλήματα του παρόντος. Είναι παραλογισμός και νοητική καθυστέρηση να θεωρείται σήμερα η δεσποτεία των μνημονίων και οι "μαιμού" μεταρρυθμίσεις ως πρόοδος και ανέλιξη του κοινωνικού συνόλου. Και το πολιτικό ψέμα έχει καταντήσει έμφυτη ιδιότητα των πολιτικών τούτου του τόπου.

Η εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας, με έναν πρωθυπουργό σε κατάσταση χαζοχαρούμενη και μια αντιπολίτευση χωρίς συγκεκριμένο προσανατολισμό, παραμένει εγκλωβισμένη όχι απλώς στον φραπέ και το σουβλάκι, αλλά κυρίως στη μιζέρια και στις εγκληματικές για τους πολίτες πολιτικές πρακτικές.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.