Τρίτη φορά που πήγαν να μας βουλιάξουν οι Τούρκοι σε ελληνικά χωρικά ύδατα στη Χίο - Άφησαν να περάσει βάρκα με μετανάστες και μετά υλοποίησαν το σχέδιο

Freepen.gr - Αποκαλυπτικό το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Πολίτης Χίος που παρουσιάζει άλλη μια προκλητική - επιθετική ενέργεια της Τουρκίας σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης.

Συγκεκριμένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, αφού άφησε να περάσει η λέμβος με τους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες στα ελληνικά χωρικά ύδατα, τότε παραβίασε τα σύνορα και άρχισε απειλητικές ενέργειες εναντίον του περιπολικού σκάφους του Λιμεναρχείου 611 που επίσης βρίσκονταν στην περιοχή.

Όπως σημειώνει ο Πολίτης Χίος το τουρκικό σκάφος εντός χωρικών ελληνικών υδάτων και ισχυριζόμενο ότι το 611 βρίσκονταν σε τουρκικά ύδατα προσπάθησε να το εμβολίσει.

Παρά την επιθετική ενέργεια της τουρκικής ακτοφυλακής, οι Λιμενικοί της Χίου αφενός κατάφεραν να αποτρέψουν ένα θερμό επεισόδιο, αφετέρου κατάφεραν να περισυλλέξουν ασφαλώς όσα άτομα επέβαιναν στη λέμβο και να τα μεταφέρουν λίγη ώρα αργότερα στο λιμάνι της Χίου.

Μετά τα περιστατικά στα Ιμια, πρόκειται για την τρίτη φορά που οι Τούρκοι επιχειρούν να βυθίσουν ελληνικό σκάφος μέσα στα χωρικά μας ύδατα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail