Η προσοχή στα ανατολικά του Ευφράτη - Μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων με φόντο τα πετρέλαια του Al-Umar

Freepen.gr - Οι αμερικανικές και ρωσικές δυνάμεις στη Συρία προετοιμάζονται για μια σημαντική μάχη για τα στρατηγικά πεδία πετρελαίου στην ανατολική ύπαιθρο του Deir Ezzor, σύμφωνα με όσα ανέφερε μια στρατιωτική πηγή στο Al-Masdar News τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την στρατιωτική πηγή, ο Αραβικός Στρατός της Συρίας (SAA) και οι σύμμαχοί του συσσωρεύουν τις δυνάμεις τους κατά μήκος της δυτικής όχθης του Ευφράτη για περίπου δύο εβδομάδες τώρα.

Η πηγή πρόσθεσε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις σχεδιάζουν να διασχίσουν τη γέφυρα που κατασκευάστηκε πρόσφατα από το ρωσικό στρατό κοντά στην κεντρική πόλη Khasham στο ανατολικό Deir Ezzor.

Εδώ να σημειώσουμε ότι η Khasham τελεί υπό τον ελέγχο του συριακού στρατού και αποτελεί προγεφύρωμα στα ανατολικά του Ευφράτη. Επίσης είχαμε δημοσιεύσει πριν λίγες εβδομάδες στη Freepen.gr ότι η Δαμασκός έχει αρχίσει να συγκεντρώνει δυνάμεις για να κινηθεί προς τις ενεργειακές πηγές της περιοχής ανατολικά του ποταμού.

Εάν ο συριακός στρατός στην πραγματικότητα διασχίσει αυτή τη γέφυρα, θα βρίσκονται σε απόσταση βολής από τα Al-Umar πεδία πετρελαίου.

Αυτή η πηγή διαθέτει τα μεγαλύτερα πετρελαϊκά πεδία του Deir Ezzor, καθιστώντας την απελευθέρωσή του ακόμη πιο σημαντική για τη συριακή κυβέρνηση.

Ωστόσο, οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ δεν είναι πιθανό να το εγκαταλείψουν χωρίς μάχη, παρά το γεγονός ότι είναι πολύ λιγότεροι από τις συριακές δυνάμεις. Επιπλέον οι SDF δεν έχουν πλέον το momentum με το μέρος τους. Βλέπουν ένοπλες λαϊκές ομάδες να ξεφυτρώνουν στις περιοχές που ελέγχουν ενώ παράλληλα υπάρχει και η τουρκική πίεση στο βορρά.

Παρόλο που η Ρωσία και οι ΗΠΑ θα παράσχουν στρατιωτική υποστήριξη στις αντίστοιχες πλευρές τους, δεν αποκλείεται να επέμβουν στρατιωτικά. Να σημειωθεί ότι ο αμερικανικός συνασπισμός βομβάρδισε παλαιότερα το συριακό στρατό και με δεδομένη την τελευταία επίθεσή του, μπορεί να επιλέξει να το κάνει ξανά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail