Η Ρωσία προσπαθεί να σώσει το Admiral Kuznetzov από τα παλιοσίδερα - Ποια είναι τα προβλήματα

Freepen.gr - Το μοναδικό αεροπλανοφόρο της Ρωσίας, ο ναύαρχος Kuznetsov, θα υποβληθεί σε μια διαδικασία επισκευής, η οποία θα διαρκέσει τουλάχιστον τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί. Η διαδικασία θα διεξαχθεί στο 35ο ναυπηγείο επισκευής πλοίων στη Μουρμάνσκ, μια πόλη στη βορειοδυτική Ρωσία αναφέρει το Business Insider.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα με τον μεταφορέα είναι το παλαιό σύστημα πρόωσής του και τα καλώδια, δήλωσε στο Business Insider ο Dmitry Gorenburg, ανώτερος ερευνητής στο Κέντρο Ναυτικών Αναλύσεων.

"Το κύριο πρόβλημα με το πλοίο είναι ότι έχει ένα πολύ προβληματικό σύστημα πρόωσης", δήλωσε ο Gorenburg. "Είναι απλά αναξιόπιστο".

Οκτώ υπερτροφοδοτούμενοι λέβητες χρησιμοποιούνται για την προώθηση του πλοίου και έχουν αποτελέσει πηγή προβλημάτων για το πλοίο. Όλοι θα αντικατασταθούν μετά την ολοκλήρωση της γενικής επισκευής.

Μαστίζεται με προβλήματα

Το πλοίο ήταν τόσο αναξιόπιστο που στη δεκαετία του 1990 συνοδευόταν πάντα από ένα φορτηγό πλοίο που είχε επιπλέον σωλήνες για επισκευές. Έκτοτε, συνοδεύεται συνεχώς από ειδικό ρυμουλκό σε περίπτωση πιθανών βλαβών.

Στα σχεδόν 30 χρόνια υπηρεσίας του, πραγματοποίησε μόνο μία αποστολή μάχης στη Συρία τον Οκτώβριο του 2016. Στο δρόμο του άφηνε πυκνό μαύρο καπνό.

Το ρωσικό ναυτικό ισχυρίστηκε ότι η αεροπορική πτέρυγα του ναυάρχου Kuznetsov πραγματοποίησε 420 αποστολές, από τις οποίες 117 έγιναν το βράδυ, που κατέστρεψαν «πάνω από χίλια τρομοκρατικές εγκαταστάσεις».

Αλλά η αποστολή δεν ήταν χωρίς  απώλειες. Ο αερομεταφορέας έχασε δύο αεροσκάφη, ένα MiG-29K στην πρώτη του πτήση και ένα SU-33 δύο εβδομάδες αργότερα λόγω προβλημάτων με τα συρματόσχοινο του.

Τα ζητήματα των συρματόσχοινων ήταν τέτοια ώστε τελικά ολόκληρη η πτέρυγα του ναυάρχου Kuznetsov έπρεπε να μεταφερθεί στην αεροπορική βάση του Χμέιμιμ ενώ το πλοίο αποσύρθηκε νωρίτερα του αναμενομένου στους δύο μήνες αντί για έξι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail