Αποκάλυψη: Πως θα ξεσπάσει ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Το ερώτημα φαντάζει ρητορικό και όλοι απεύχονται το ξέσπασμα του. Όμως υπάρχουν ήδη σημάδια για το ενδεχόμενο αυτό στον ορίζοντα.
Του Son Ofeon
Oι πιθανές ενδείξεις:
- Tο internet στη περιοχή μας σέρνεται χωρίς εμφανή λόγο.
- Βγαίνουν ανακοινώσεις προς τις αεροπορικές εταιρείες, που διενεργούν δρομολόγια στις επίμαχες περιοχές κοντά στη Συρία και τις προειδοποιούν για επικείμενα αεροπορικά πλήγματα στη περιοχή μας εντός 72 ωρών.


Διαψεύδεται από την κυβέρνηση της Κύπρου συμμετοχή σε ενδεχόμενες πολεμικές ενέργειες εναντίον της Συρίας, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτεται ότι το πολεμικό σκάφος Donald Cook, φορτωμένο με πυραύλους Tomahawk, απέπλευσε από Κυπριακό λιμάνι.
Η ναυτική επιθετική μοίρα του αεροπλανοφόρου Ηarry Truman (HSTCSG) κατευθύνεται από σήμερα προς τα διεθνή ύδατα μπροστά από τη Συρία για να το συνοδεύσει.
Στη συνέχεια θα πρέπει να προσέξουμε κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες.
Το πολεμικό πλοίο Donald Cook το 2014 στη Μαύρη Θάλασσα είχε τυφλωθεί από τα ηλεκτρονικά αντίμετρα ενός Su-24 της ρωσικής αεροπορίας και έμεινε αρκετή ώρα απροστάτευτο.
Φαίνεται λογικό να στέλνει ο Trump ένα αποδεδειγμένα απροστάτευτο σκάφος να βομβαρδίσει τη Συρία ή επιδιώκει να το βυθίσουν οι Ρώσοι για να δικαιολογηθεί η έναρξη των εχθροπραξιών στη Συρία;
Ο συμβολισμός της επιλογής του σκάφους με το συγκεκριμένο όνομα δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητος.
Ο Donald Cook ήταν παρασημοφορημένος πεζοναύτης μετά θάνατον, που πέθανε στα χέρια των Βιετκόνγκ στο Βιετνάμ, όντας αιχμάλωτος πολέμου και βρίσκεται θαμμένος σε κενοτάφιο ως ήρωας πολέμου.
Eίναι συνηθισμένο οι Ρώσοι να προειδοποιούν τον Trump ότι θα καταρρίψουν όλους τους πυραύλους, που θα εκτοξευθούν προς τη Συρία, τονίζοντας ότι θα χτυπήσουν και τους φορείς, από όπου θα εκτοξευθούν οι πύραυλοι;




O Τrump σε μήνυμα του στο Twitter αποδέχθηκε την πρόκληση των Ρώσων και επιβεβαίωσε ότι θα γίνει επίθεση με πυραύλους και μάλιστα “ έξυπνους”.
 

Tώρα που ξέρετε ότι θα γίνει, ας δούμε πώς θα γίνει. Οι παγκόσμιες συρράξεις δε γίνονται με προειδοποίηση. Το σφάλμα αυτό, θα οδηγήσει σε οικονομική αναταραχή στα παγκόσμια χρηματιστήρια και στις αγορές. Η τιμή του πετρελαίου ήδη τσίμπησε και λογικό θα ήταν να περιμένουμε και ενίσχυση του δολαρίου. Αυτό όμως δεν φαίνεται να συμβαίνει.
 
Επειδή οι εξελίξεις έχουν προεξοφληθεί, το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι να καταρρεύσουν το επόμενο τριήμερο όλες οι αγορές συγχρόνως, περιλαμβάνοντας και την Αμερικανική αγορά. Τότε ο πανικόβλητος Donald Trump θα δώσει εντολή εκτόξευσης των πυραύλων του και όλοι θα καταρριφθούν από τη ρωσική αεράμυνα, όπως ακριβώς έγινε με την αντίστοιχη απόπειρα του Obama το 2014.
O πληγωμένος εγωισμός του κου Trump θα τον οδηγήσει να χτυπήσει τη Συρία με αεροσκάφη stealth τύπου F-117 και όχι με τα πολυφημισμένα F-35, που αποδεδειγμένα είναι ορατά στη Συριακή αεράμυνα και στους S-400.
To παρακάτω ατύχημα του ισραηλινού F-35 αποδόθηκε σε δύο πελαργούς, αλλά οφειλόταν στη δράση των Συριακών S-200.
O Trump φέρεται να έχει συμφωνήσει με τον Ερντογάν για την απομάκρυνση του Assad από την ηγεσία της Συρίας με αντάλλαγμα την αποχώρηση των τούρκων από το Αφρίν. Μία παρόμοια συμφωνία όμως δεν είναι αποδεκτή από τη Ρωσία του Πούτιν.
Πρόσφατα ο Πούτιν επισκέφθηκε την Τουρκία και φαίνεται αδιανόητο να μην ενημέρωσε τον Ερντογάν για τα σχέδια και τις επιδιώξεις της Ρωσίας για τη Συρία. Η εμφάνιση του Αμερικανικού στόλου με ένα αεροπλανοφόρο στα διεθνή ύδατα ανοικτά της Συρίας θα μπορούσε να προμηνύει κάποια απόβαση και δημιουργία προγεφυρώματος στην ακτή.
Αλλά σε ποιά ακτή θα γίνει αυτή η απόβαση;



O ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ
Στην ακτή της Αλεξανδρέττας (Iskenderum) στη Τουρκία, στην οχυρωμένη ακτή της Συρίας, σε κάποια ακτή του Λιβάνου ή στη Χάιφα του Ισραήλ;
Το Ισραήλ αυτή την περίοδο απειλείται από μεγάλα πλήθη Αράβων στα σύνορα με τη Γάζα και φοβάται ότι μπορεί να δεχθεί επίθεση και από το Λίβανο.
Μέσω δηλώσεων του υπουργού Άμυνας, το Ισραήλ απείλησε ότι αν το Iράν επιχειρήσει εναντίον του Ισραήλ μέσω Συρίας, το Ισραήλ θα “αποκεφαλίσει” το καθεστώς του προέδρου Assad.
Συγκεκριμένα απείλησε ότι ο Ασαντ και το καθεστώς του θα “εξαφανιστεί από το χάρτη και από τον κόσμο”.
Η απειλή αυτή υποδηλώνει πολιτική δολοφονία με ξαφνικό πλήγμα και όχι βέβαια μέσω ανοικτού πολέμου.
Τα ισραηλινά μαχητικά βρίσκονται στο έλεος της Συριακής αεράμυνας, καθώς οι S-400 με την εμβέλεια τους καλύπτουν όλα τα προωθημένα ισραηλινά αεροδρόμια.
Απόδειξη γι’ αυτό είναι ότι όλες οι πρόσφατες ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις κατά της Συρίας έγιναν με ρίψη πυραύλων από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου.
Το Ισραήλ έχει τους λόγους του να απειλεί το Ιράν, καθώς αποκαλύφθηκε ότι πριν ένα μήνα "αόρατα" αεροσκάφη του αναγνώριζαν τους πυρηνικούς στόχους του Ιράν.
Το σενάριο εργασίας λοιπόν, προβλέπει απόβαση Αμερικανικών δυνάμεων πεζοναυτών στην Αλεξανδρέττα, πλήγματα με "έξυπνους" πυραύλους στους συριακούς S-400 και ενδεχομένως στα καταλύματα της κυβέρνησης του Ασαντ και ταυτόχρονο πλήγμα των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν στο Busher.
H παραπάνω πυρηνική μονάδα δουλεύει από το 2013 στο 100% της δυναμικότητας της με καύσιμο ουράνιο και είναι γερμανικής και ρωσικής τεχνολογίας.
Η καταστροφή αυτής της μονάδας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς η περιοχή είναι σεισμογενής και εκ του λόγου αυτού οι κατασκευές θα έχουν σχεδιασθεί να αντέχουν σε μεγάλες καταπονήσεις.
Πότε αναμένεται να γίνει αυτό; Mία νύχτα χωρίς φεγγάρι μετά τις 16 Απριλίου φέτος. Η απόβαση πάντως των Αμερικανών στην Αλεξανδρέττα, αν πραγματοποιηθεί, απαιτεί τη συναίνεση της Τουρκίας με επίκληση των υποχρεώσεων της από τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ.
Θα συναινέσει ο Ερντογάν, αν του υποβληθεί παρόμοιο αίτημα από τους Αμερικάνους και αν όχι, πώς θα γίνει αυτό αντιληπτό από τον Πούτιν, αλλά και από το τουρκικό εκλογικό ακροατήριο του Eρντογάν;
Ας ευχόμαστε ότι τίποτα από τα παραπάνω δε θα χρειασθεί να πραγματοποιηθεί τώρα. Υπάρχουν όλες οι ενδείξεις και οι "πρόθυμοι" παίκτες, αλλά μία σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα οδηγήσει σε παγκόσμια οικονομική καταστροφή.
Ούτε η Αμερική, ούτε η Ρωσία, αλλά ούτε και η Ευρώπη αντέχει σήμερα οικονομικά να εμπλακεί σε ένα πόλεμο, που δεν μπορεί να κερδηθεί πριν ισοπεδωθεί το Ισραήλ και το Ιράν από αμοιβαία πυρηνικά πλήγματα...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail