Το δράμα της Ράκκα - Κατεστράφη το 80% των κτιρίων - Οι ΗΠΑ διέλυσαν την πόλη και τις υποδομές


Freepen.gr - Τα Ηνωμένα Έθνη επιβεβαίωσαν ότι η πόλη της Raqqa ζει σε τραγικές συνθήκες, σημειώνοντας ότι το 70 έως 80% των κτιρίων της έχει καταστραφεί.

"Η αποστολή αξιολόγησης του ΟΗΕ επισκέφθηκε την πόλη Raqqa την 1η Απριλίου για να αξιολογήσει την ανθρωπιστική κατάσταση εκεί, διευκρινίζοντας ότι υπάρχουν μεγάλες ποσότητες μη εκραγέντων πυρομαχικών και ναρκών", μεταδίδει το πρακτορείο Tass ότι σημειώνει ο βοηθός του ΓΓ του ΟΗΕ, Ersola Muller σε έκθεση που υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης.

"Σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν στην υποδομή της πόλης, η οποία υποφέρει από την έλλειψη βασικών δημόσιων υπηρεσιών", αναφέρει ο Muller.

Προσθέτει: "Το 70-80% όλων των κτιρίων μέσα στην πόλη Raqqa έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιά", επισημαίνοντας ότι κάθε εβδομάδα αναφέρονται νέες απώλειες που σημειώνονται λόγω της έκρηξης πυρομαχικών και ναρκών.

Εκατοντάδες θύματα και δεκάδες χιλιάδες εκτοπισθέντες πολίτες είναι το αποτέλεσμα της συστηματικής καταστροφής της Raqqa από το λεγόμενο διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που φέρεται ότι σχηματίστηκε για την καταπολέμηση της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh στη Συρία γενικά και ειδικότερα στη Raqqa.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο SANA κατά τη διάρκεια συνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε πριν από μία εβδομάδα για συζήτηση σχετικά με την ανθρωπιστική κατάσταση στη Raqqa, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Συρίας στο ΟΗΕ, Δρ Bashar al-Jaafari, τόνισε ότι ο "διεθνής συνασπισμός" υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έχει καταστρέψει εντελώς τη Raqqa με το πρόσχημα της μάχης κατά των τρομοκρατών της Daesh.

Είπε ότι τα πραγματικά "επιτεύγματα" του λεγόμενου διεθνούς συνασπισμού ήταν να σκοτωθούν χιλιάδες αθώοι πολίτες χρησιμοποιώντας τα πιο βρώμικα είδη όπλων και καταστρέφοντας τη συριακή υποδομή, συμπεριλαμβανομένων φραγμάτων, γεφυρών, νοσοκομείων, σχολείων και εγκαταστάσεων ανάπτυξης και οικονομικών πόρων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail