Το Κίεβο σε αναμμένα κάρβουνα - 77.000 Ρώσοι στρατιώτες, 1.100 τανκς, μαχητικά και εκατοντάδες εκτοξευτές πυραύλων στα σύνορα με την Ουκρανία

Freepen.gr - Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει 19 τακτικά τάγμα και περισσότερα από 77.000 στρατευμάτων κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας και δε θα σταματήσει την ένοπλη επίθεση στο Donbass, δήλωσε ο υπουργός άμυνας της Ουκρανίας Στέπαν Πολτόρακ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Uryadovyy Kur'yer" στις 5 Απριλίου.

Προς το παρόν, η κυβέρνηση στο Κίεβο ανεβάζει στροφές για την ανάκτηση των ανατολικών περιφερειών της Ουκρανίας, ενώ παράλληλα η Ρωσία έχει αναπτύξει 77.000 στρατεύματα κατά μήκος των συνόρων της με την Ουκρανία, περιλαμβάνοντας σύγχρονα άρματα μάχης, συστήματα πυραύλων και μαχητικά αεροσκάφη.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η Ρωσία δεν πρόκειται να αρνηθεί να συνεχίσει τις ένοπλες επιδρομές στα ανατολικά της Ουκρανίας, όπως αποδεικνύεται από τη ρωσική στρατιωτική παρουσία σε ορισμένες περιοχές του Ντόνετσκ και Λούγκανσκ και τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας"Δήλωσε ο Πολτόρακ.

"Μόνο πέρυσι οι θέσεις μας στα ανατολικά βρέθηκεν περισσότερες από 15.000 φορές κάτω από τα πυρά του εχθρού" συμπλήρωσε ο Ουκρανός υπουργός που θεωρεί πιθανό ότι η σύγκρουση θα μετατραπεί σε πλήρη πόλεμο από το Κρεμλίνο:

«Στα σύνορά μας, έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 77.000 στρατιωτών. Η ομάδα περιλαμβάνει περίπου χίλιες άρματα μάχης, 2.300 πολεμικά οχήματα, περισσότερα από 1.100 συστήματα πυροβολικού και περίπου 400 συστήματα πολλαπλών πυραυλικών συστημάτων εκτόξευσης».

φωτο: defence-blog.com/army/russia-placing-77000-troops-close-border-ukraine.html
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail