Με κατασχέσεις απειλούνται 580.000 φορολογούμενοι - «Κυνηγητό» για χρέη πάνω από 3.000 ευρώ


Άγριο φοροκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε 580.000 πολίτες που χρωστούν στην Εφορία ή στο Δημόσιο ποσά πάνω από 3.000 ευρώ και μέχρι στιγμής έχουν αγνοήσει τις ειδοποιήσεις.

Αναδημοσίευση από: newsbomb.gr

Επιπλέον στο στόχαστρο έχουν ήδη τεθεί 5.000 «μεγάλα ψάρια» εκ των οποίων το καθένα χωριστά χρωστά πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ και συνολικά 70 δισ. Ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΑΑΔΕ έχει δημιουργήσει ειδικά προγράμματα ανάλυσης κινδύνου όπου πραγματοποιούνται ταυτόχρονες διασταυρώσεις και συγκρίσεις εισοδημάτων, δανείων, καταθέσεων, χρεών, αυτοκινήτων, ακινήτων αλλά και ό,τι άλλο υπάρχει σε Ελλάδα και εξωτερικό μέσω διοικητικής συνδρομής.

Προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο της φοροδιαφυγής έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν 24.750 έλεγχοι από 63 εφορίες και ελεγκτικά κέντρα ενώ τα πρόστιμα που εκτιμάται ότι θα επιβληθούν θα ξεπεράσουν τα 3,2 δισ. μέσω πραγματοποίησης 70.000 επιτόπιων ελέγχων για έκδοση αποδείξεων.
Ποιες επιχειρήσεις και ποιοι οφειλέτες θα ελεγχθούν

Η επιλογή των προς έλεγχο επιχειρήσεων και επαγγελματιών γίνεται με κριτήριο αυτές να είναι ενεργές και οι έλεγχοι να μην επεκτείνονται πολλά χρόνια πίσω ή για πολλές μαζεμένες χρήσεις. Στη περίπτωση των οφειλετών οι αρμόδιες υπηρεσίες στοχεύουν σε καινούρια χρέη που μπορούν να πληρώσουν οι οφειλέτες.

Σε όλους αυτούς η πρώτη προειδοποίηση γίνεται μέσω email, οι επόμενες αφορούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, κατασχέσεις και μαζικούς πλειστηριασμούς.

Για μικρότερα χρέη, δηλαδή όσα είναι κάτω από 3.000 ευρώ, η ειδοποίηση γίνεται κυρίως μέσω email ενώ αν υπάρχουν λεφτά στον τραπεζικό λογαριασμό και αυτά ξεπερνούν τα 500 ευρώ, κατάσχονται αν δεν είναι δηλωμένος ως ακατάσχετος.

Πηγή: Το Βήμα
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.

loading...
loading...