Με 500 ευρώ χρέος στην εφορία σου παίρνουν το σπίτι, με 50.000 πρόστιμο για ναρκωτικά στα χαρίζουν και διορίζεσαι στο δημόσιο

422737 - pixabay
Στη χώρα της ντροπής και της απόλυτης ξεφτίλας, στη χώρα που ο παραβατικός οταν μπουκάρει μεσα στο σπίτι σου και σε βασανίσει διώκεται αν και όταν πιαστεί για πλημμέλημα και εσύ αν αντιδράσεις για κακούργημα συνεχίζουν να χαρίζουν ποινές σε παραβατικούς.

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Οπως διαβάζουμε στον τύπο σήμερα http://goo.gl/UgS1VN

"Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής «διέγραψε» ποινές και χάρισε χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ σε καταδικασθέντες τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα, προκειμένου ο ένας να μπορεί να εργαστεί στο Δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα ανεξάρτητα αν έχει καταδικαστεί για εμπορία και πώληση ναρκωτικών κατ΄ εξακολούθηση και οι δύο άλλοι προκειμένου να μπορούν να εργαστούν ως Security, ανεξάρτητα εάν ο ένας εκ των δύο έχει καταδικαστεί, μεταξύ των άλλων, για «υπεξαίρεση αυτοκινήτου» στη Γερμανία.

Αναλυτικότερα, ο πρώτος από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών έχει καταδικαστεί το 2009 σε κάθειρξη 10 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για «αγορά και κατοχή ουσιών από μη τοξικομανή κατ' εξακολούθηση, με σκοπό την εμπορία καθώς και πώληση ναρκωτικών ουσιών κατ' εξακολούθηση
».

Παρ΄ όλα αυτά, η χρηματική ποινή των 50.000 ευρώ του χαρίστηκε, και ήρθησαν οι συνέπειες από την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του, προκειμένου να «δύναται να εργασθεί στο Δημόσιο, ευρύτερο Δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, να συνεχίσει τις σπουδές του ως διδακτορικός φοιτητής και να λάβει κάρτα διαμονής (visa) σε χώρα της αλλοδαπής»."

Εντύπωση προκαλεί τόσο το ύψος της ποινής , που δείχνει οτι ο καταδικασθείς ήταν μεγαλέμπορος ναρκωτικών και όχι βαποράκι όσο και το γεγονός οτι το μεγάλο πρόστιμο όχι μόνο δεν εισπράχθηκε ποτέ την ίδια στιγμή που γίνονται κατασχέσεις νομοταγών πολιτών για οικονομικές οφειλές 500 μόλις ευρώ, αλλά επειδή το κράτος μας είναι αρκετά large αλα κάρτ φυσικά, η ευκολία με την οποία διαγράφηκε και χαρίστηκε.

Θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε τι πραγματικά συμβαίνει πίσω απο την πολύ όμορφη αυτή ιστορία και γιατί την ίδια ώρα που επιστήμονες αριστούχοι με διδακτορικά μεταναστεύουν απο απελπισία στο εξωτερικό, πρώην έμποροι ναρκωτικών παίρνουν συγχωροχάρτι για να διοριστούν στο δημόσιο.

Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε πόσα νέα παιδιά οδήγησε στο θάνατο ο συγκεκριμένος έμπορος ναρκωτικών και πόσα άλλα μπαινοβγαίνουν σε ιδρύματα αποτοξίνωσης. Αν ήμουν πατέρας παιδιού χρήστη που οδηγήθηκε στο θάνατο απο χρήση ναρκωτικών δεν ξέρω πραγματικά πως θα αντιδρούσα στο άκουσμα της είδησης.

Που ακριβώς βρίσκεται το κράτος δικαίου;

Επίσης θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε πως ακριβώς αν έχει κάποιος ένα καλό δικηγόρο καταφέρνει κανείς να αποφεύγει να πληρώσει υπέρογκα πρόστιμα μέχρι με υπουργική απόφαση να παραγραφούν. 

Ξέρω οτι θα με πείτε λαϊκιστή αλλά δε θα αποφύγω τον πειρασμό:

50.000 πρόστιμο σε εναν έμπορο ναρκωτικών που δεν εισπράχθηκαν ισοδυναμούν με κατασχέσεις σε 100 μεροκαματιάρηδες για χρέος 500 ευρώ στον καθένα. Κι αν αυτό το ισοδύναμο της ντροπής δεν είναι η απόλυτη ξεφτίλα, είναι γιατί καταπώς λέει και ο Αλέξης, "ήταν δίκαιο και έγινε πράξη"
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail