Η Κίνα χτύπησε - Δασμούς $ 50 δις στις εισαγωγές από τις ΗΠΑ

AndyLeungHK / pixabay
Freepen.gr - Η Κίνα έχει αυξήσει τους δασμούς κατά 50 δισεκατομμύρια δολάρια για εμπορεύματα των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των σπόρων σόγιας, των χημικών, των αεροσκαφών και των αυτοκινήτων, σε απάντηση των αυξημένων δασμών της Ουάσινγκτον για κινεζικά προϊόντα εξαιτίας μιας τεχνολογικής διαμάχης.

Το Υπουργείο Εμπορίου επέκρινε την Τετάρτη την κίνηση των Η.Π.Α. ως παραβίαση των κανόνων του παγκόσμιου εμπορίου και προειδοποίησε ότι η Κίνα θα ενεργούσε για την προστασία των "νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων".

Ανέφερε ότι οι δασμοί θα αυξηθούν κατά 25% και απομένει η οριστικοποίηση της ημερομηνίας που θα τεθούν σε ισχύ.

Η διαμάχη εδράζεται σε καταγγελίες των Η.Π.Α. ότι το Πεκίνο πιέζει τις ξένες εταιρείες να παραδώσουν την τεχνολογία σε αντάλλαγμα της πρόσβασης στην αγορά.

Οι εταιρείες και οι επενδυτές ανησυχούν ότι η σύγκρουση θα μπορούσε να περιορίσει το παγκόσμιο εμπόριο και να προκαλέσει παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail